Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na samom vrhuncu

Gripa prepolovila razrede i vrtićke grupe. Od 11.000 oboljelih, njih 6700 su djeca

gripa
Foto: PIXSELL
1/4
07.02.2020.
u 07:51

Pedijatrica savjetuje roditeljima da pokušavaju sniziti temperaturu kod kuće, dobro hidrirati djecu, ako primijete da dijete nije dobro ili naročito ako se radi o djeci koja su niske životne dobi, ispod dvije godine onda ipak savjet da se svakako jave liječniku

Razrede u školama ali i dječje vrtiće ispraznila je gripa. Pedijatri imaju pune ruke posla. Gripa je na samom vrhuncu. A od gotovo 11.000 oboljelih, njih 6700 su djeca.

"Da, neki su bolesni, evo moj prijatelj Ante na primjer isto je bolestan, ne znam što mu je i moramo nositi listiće svaki dan nekom tko je bolestan", kazao je Leo, učenik drugog razreda za Dnevnik.hr. Još uvijek je njih šestero bolesno, ali prošli tjedan, od 24 učenika, nedostajalo ih je pola. 

"Prošlog tjedna je jako puno učenika izostalo. U jednom razredu je u petak bilo samo dvoje učenika. Ovaj tjedan je nešto bolja situacija, polako se učenici vraćaju", kazala je Adriana Strmotić, učiteljica mentorica i dodala da se uglavnom radi ponavljanje i vježbanje te da se ne ide na novo gradivo.

U vrtićkim grupama u Dubrovniku broje koliko mališana nema.

"Najbolje stanje se može vidjeti po pripremanju ručka u kuhinjama. Priprema se otprilike negdje do 550 ručaka, ovih dana je stotinu ručaka manje. Što znači ima viroze, ima nekakvih boleština", kazala je v.d. ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Mila Mustać.

Prim. Alemka Jaklin Kekez, specijalist pedijatar savjetuje roditeljima: "Da pokušavaju sniziti temperaturu kod kuće, dobro hidrirati djecu, ako primjete da dijete nije dobro ili naročito ako se radi o djeci koja su niske životne dobi, ispod dvije godine onda ipak savjet da se svakako jave liječniku".

Gripa hara proteklih pet tjedana i zasad je manje oboljelih nego prošle godine. Ali sezona još nije gotova.

Video: Čudni znakovi gripe za koje možda niste znali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije