Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezanje troškova

Grci do kraja godine otpuštaju više od 27.000 državnih službenika

grcka neredi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
03.10.2011.
u 21:47

Očekuje će se kako će rezanje troškova sačuvati Grčkoj oko 300 milijuna eura u 2012. godini.

Više od 27 tisuća državnih službenika bit će otpušteno do kraja godine kao dio rezanja državnih troškova.

Vlada je izvijestila kako će oko osam tisuća radnika dobiti plaću za preostale mjesece, dok će 20.000 službenika biti stavljeno u "radnu pričuvu" što znači da će im smanjiti plaću na 60 posto sadašnje i dati im 12 mjeseci da nađu novi posao u državnome sektoru ili će ostati bez posla.

Mjera radne pričuve idejno je rješenje Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a, a zahvatit će one službenike koji su navršili 60 godina i više te bi kroz dvije godine ionako morali u mirovinu.

Mjera zahvaća i oko tisuću zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, kao i zaposlenike državnih agencija. Prva skupina otpuštenih birat će se iz ministarstava i šire javne službe.

Očekuje će se kako će rezanje troškova uštedjeti Grčkoj oko 300 milijuna eura u 2012. godini.

Komentara 43

OB
-obrisani-
22:18 03.10.2011.

Pa večina grejkosa je i prije bla na tkz “radnoj pričuvi“, nekima se posrečilo i da odmah sa faksa idu u mirovinu (karikiram) i sve je bilo dobro dok su Njemci sve to plačali, sad bu “vatreno“ u Ateni (može i Vatreno u subotu)

VE
velika
22:20 03.10.2011.

takav scenarij slijedi i nama ako uskoro ne promjenimo politiku prema privatnom sektoru ...ne znam da li ste primjetili da se svi stalno pitaju što će vlada ..što će država....naravno zato što država otme 70 posto sredstva od zaposlenih (kroz poreze prireze i doprinose pa onda dijeli) ....zato se čitavo drušvo umrtvljuje jer se mora imati hrpa općina, županija islično....dajte ljudima da dišu firmama da rade i nećemo imati grčki scenarij

OB
-obrisani-
22:26 03.10.2011.

Evo vam sad socijalisti, grčki PAS OK i drugi levaci su dokaz da socijalizam na današnjem stupnju razvoja tehnologije i društva, okruženja, ne prolazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije