Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
australija

Građani u strahu: 250 tisuća velešišmiša u australskom gradiću

šišmiši
Maja Šantoši/PIXSELL
07.03.2012.
u 17:35

Sjeverni gradić Katherine preplavljen je šišmišima koji su potencijalni prenositelji bjesnoće

Stanovnici Katherinea strahuju od zaraze nakon što su taj gradić na sjeveru Australije preplavili šišmiši, njih čak 250 tisuća, prenosi BBC.

Riječ je o velešišmišima, koji su potencijalni prenositelji bjesnoće, pa je građanima Katherinea poručeno da ih se klone. Šišmiši virus bjesnoće nose u slini, a u prošlosti se znalo dogoditi da ljudi umru nakon kontakta s tim virusom. Doduše, takvi su slučajevi bili rijetki.

Velešišmiši su u grad stigli prošlog mjeseca i premda se broj pridošlica smanjio, na rubovima grada kote se u velikom broju. Moguće je da ih je privukla lokalna flora ili da su ih otjerali uništenje staništa, odnosno klimatske promjene. Stručnjaci kažu da se okupljanje ovolikog broja šišmiša u Katherineu događa samo dva ili tri puta u desetljeću.

Komentara 1

CR
CROSTOJKOVIC1958
18:25 09.03.2012.

Građani ŠTIT Ukoliko se osjećate bez-korisno ili vas drugi omalovažavaju - uključite se u naš pokret ŠTIT. Dobro došli u udruženu zajedničku borbu za bolju i ljepšu budućnost bez straha. Mi dok državu Hrvatsku ne očistimo od: ratnih zločina i profitera, kruhobrižnika i lopova, političkih demagoga, izdajnika i krivokletnika,.., naše društvo ne može ići naprijed. BRANKO STOJKOVIĆ, BJELOVAR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije