Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽUJU HRT

Grad Vukovar bojkotira snimanje emisije Lijepom našom

Ivan Penava
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
30.04.2018.
u 14:29

Penava je najavio i kako će gradske vlasti razmotriti i dalju širu suradnju s HRT-om.

Na snimanju emisije Lijepom našom u Vukovaru, koje je najavljeno za 3. svibanj, neće nitko nazočiti iz vukovarske gradske uprave. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je za ovakvu situaciju direktno optužio ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Govoreći o razlozima ovakve odluke Penava je istakao kako je razlog svega izbjegavanje partnerstva i suradničkog odnosa te da on kao gradonačelnik Vukovara ne može niti želi dopustiti podcjenjivački odnos prema gradu poglavito ne na dan kada se obilježava Dan Grada Vukovara.

-Taj jedan podcjenjivački odnos karakteriziran je nedostatkom temeljne kulture, da ne kažem odgoja, gdje se sve manifestiralo na relaciji ravnatelj HRT-a – gradonačelnik Vukovara. Trebalo je razriješiti nekakve stvari na korist kvalitetnog odvijanja projekta ali je došlo do ignorantskog ponašanja i ne javljanja na telefonske pozive. Sve ovo radimo radi Vukovara, odnosa i poštovanja prema gradu i želimo dozvoliti da si neki pojedinac dozvoli takav podcjenjivački odnos prema gradu, rekao je Penava pojašnjavajući odluku.

Dodao je i da su gradske vlasti željele partnerski odnos , a ne da se jedna strana ponaša kao da smo u vazalnom odnosu pri tome radeći na način da sve organiziraju sebi u korist zlorabeći domaćinstvo i gostoprimstvo Vukovara. Najavio je i kako će gradske vlasti razmotriti i dalju širu suradnju s HRT-om.

Komentara 84

AO
ante.oreskovic75
15:05 30.04.2018.

Penava hrabro,čestitam i hvala!

DO
DonQuijote
15:42 30.04.2018.

Palac gore za Penavu. HRT je leglo najgore gamadi u Hrvatskoj, uhljebi neradnici i Radmanovi pioniri, netalentirani, lijeni i nesposobni

PO
portugisac
15:12 30.04.2018.

Ukinuti emisiju "lijepom našom" zato jer već odavna u emisiji nema Hrvatskih obilježja. Sjetite se poćetka. Hrvatske zastave, grbovi i sve drugo što podsječa na domoljuble. Sada niti "D"od svega toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije