Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova Vodotornja

Simbol Vukovara i Domovinskog rata nagnut je 60 centimetara

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
26.04.2018.
u 16:15

Vodotoranj se nagnuo nakon izgradnje i uslijed opterećenja kada je vodospremnik napunjen s 2.300 kubika vode.

U Vukovaru je danas potpisan Ugovor o rekonstrukciji Vodotornja koji će nakon završetka radova, kao jedan od simbola grada i Domovinskog rata, biti pretvoren u Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Vukovara Ivan penava i vlasnik vukovarske građevinske tvrtke Planum Đuro Bamburač koji su pojasnili kako se radi o drugoj fazi radova tijekom koje će biti izgrađeni popratni sadržaji poput ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta, sanitarni čvorovi kao i auditorija s pogledom na park.

- Planum je tvrtka koja radi i prvu fazu radova na obnovi Vodotornja. Vjerujem kako ćemo do kraja godine imati dovršene obje faze projekta. Isto tako paralelno radimo i na pripremi treće faze projekta koja će obuhvatiti opremanje objekta Vodotornja. Prema našim planovima najkasnije do početka ljeta iduće godine Vodotoranj će biti završen i primiti će prve posjetitelje, rekao je Penava dodajući kako druga faza radova iznosi 9,37 milijuna kuna s PDV-om.

U izjavi novinarima Bamburač je rekao kako je obnova Vodotornja zahtjevan posao ali i da radovi u okviru prve faze odvijaju se planiranom dinamikom. Kazao je i kako se tijekom izvođenja radova otkrilo kako je Vodotoranj nagnut 60 centimetara prema gradu te da se radi toga cijeli projekt obnove morao prilagođavati. Bamburač je pojasnio kako se Vodotoranj nagnuo nakon izgradnje i uslijed opterećenja kada je vodospremnik napunjen s 2.300 kubika vode.

- Prirodno je da se uslijed tolikog opterećenja objekt malo ulegao. Inače, odmah kod punjenja vode mjerilo se slijeganje terena, istakao je Bamburač dodajući kako to ne predstavlja nekakav problem i da je objekt Vodotornja stabilan.

Rečeno je kako su tijekom dosadašnji radova uklonjeni postojeći loši dijelovi konstrukcije kao i stari čelični spremnik za vodu.

Ključne riječi

Komentara 7

MV
Mijat vrdoljak
18:38 26.04.2018.

Zašto prezime vukovarskog gradonačelnika pišete malim slovom?

LI
lika64
18:43 26.04.2018.

Koje nacionalne pripadnosti je izvođač radova??? Da nije one koja ga je razorila!!!

Avatar 15545
15545
18:52 26.04.2018.

koji simbol? dvojezicna ploca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije