Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret na Pantovčaku

Mljekari se Kolindi Grabar-Kitarović požalili na lošu poljoprivrednu politiku

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Ured predsjednice
1/2
02.04.2015.
u 16:36

Predstavnici proizvođača mlijeka predsjednicu su izvijestili o "izrazito negativnim trendovima koji su rezultat loše i nekvalitetne poljoprivredne politike"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u uredu na Pantovčaku susrela se s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, a povod je bilo ukidanje kvota za proizvodnju mlijeka.

Iz Ureda predsjednice izvijestili su da su predstavnici proizvođača mlijeka predsjednicu izvijestili o stanju u mljekarstvu i "izrazito negativnim trendovima koji su rezultat loše i nekvalitetne poljoprivredne politike". Istaknuli su i da će se dodatno otežati položaj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvođača novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

"Na kraju susreta obostrano je zaključeno da se moraju učiniti zajednički napori u popravljanju trendova i osiguranju budućnosti hrvatskog sela", zaključili su u priopćenju iz Ureda predsjednice.

>>Vlada želi veliku paradu u Zagrebu. Predsjednica: Da, ali i u Kninu

>>Grabar-Kitarović: Branitelji su sanjali i ginuli za RH u kojoj neće biti podjela

Komentara 14

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:32 02.04.2015.

Kraljica Kolinda ce predsjednickim dekretom narediti kravama da proizvode vise mlijeka.

SV
svitilnik
17:34 02.04.2015.

Evo imamo jedan pozitivan primjer što bi Hrvatska trebala poticati. Bravo za Heineken , bravo za Karlovačko Radler. Ova tvrtka u rukama stranoga vlasnika pokazuje kako ne žele biti samo kupci neke hrvatske tvrtke već žele biti doslovno hrvatska tvrtka.. Za razliku od nekih naših domaćih vlasnika tvrtki koji se samonazivaju hrvatskim , koji uvoze sirovinu za svoje proizvode, ova tvrtka je prvo uložila svoj kapital u domaći ječam a sada vidimo ulažu kapital i u proizvodnju domaćega limuna. Što je najvažnije podižu nasade na našim otocima gdje nam prijeti najveća depopulacija. Samo ovakve tvrtke možemo nazivati domaćim a ne razne uvoz – prodaja tvrtke koje uvoze proizvode i sirovinu za male cijene , nama kupcima nabijaju abnormalne marže i bogate se a nisu uložili ni kune u hrvatsko gospodarstvo i nova radna mjesta. Koliko se samo uveze robe za potrebe turizma a tu je naša najveća šansa za izvoz uz najmanje troškove jer je i turizam izvozna grana gospodarstva. Bravo za Heineken sa željom da , ove ili sljedećih godina dok limuni počnu rađati, prodate što više radlera

Avatar mama mia
mama mia
22:33 02.04.2015.

Ajde precjednice, rješavaj probleme obećala si nek teče mlijeko i med

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije