Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći svih vremena

Gari Kasparov stiže u Hrvatsku, simultanku će u Sesvetama zaigrati protiv Ćire, Dalića, Kostelića...

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
02.08.2018.
u 15:22

Tada je odlučio promovirati šah među djecom i mladima, a cilj mu je prezentirati šah kao sjajnu izvannastavnu aktivnost

On je najtrofejniji šahist u povijesti, ruski velemajstor kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena i koji simultanku nije izgubio već punih 17 godina. I upravo je zato svim ljubiteljima šaha ostvarenje snova zaigrati partiju protiv velikog Garija Kasparova.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Iako to nema priliku svatko, želja će se ostvariti članovima Šahovskog kluba Sljeme - Agroproteinka Sesvete.

Kasparov, naime, dolazi u Hrvatsku te će 24. kolovoza odigrati šahovsku simultanku na 20 ploča u Gimnaziji Sesvete. Cilj nadmetanja je, prije svega, promocija projekta “Šah uz školu“ kojem se Kasparov posvetio nakon što se povukao iz profesionalnog sporta.

Tada je odlučio promovirati šah među djecom i mladima, a cilj mu je prezentirati šah kao sjajnu izvannastavnu aktivnost. U njegovu projektu sudjeluje i Hrvatska za koju Kasparov ne krije koliko je voli.

Veza Kasparova i Hrvatske traje već 30 godina, a 2014. godine je dobio i državljanstvo.

U kolovozu će, osim mladih perspektivnih šahista, protiv Kasparova zaigrati i brojne poznate osobe iz javnog života poput Miroslava Ćire Blaževića, Ivice Kostelića, Zlatka Dalića, Mladena Bodaleca, Miroslava Škore...

>> Hrvatska ima prvaka Europe u šahu!

1/11
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
21:34 02.08.2018.

najveći svih vremena? o tome bi se moglo pričati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije