Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na optužbe

Gabrić: Liječnici su časni, ali dr. Babić je lažljivac

Nikica Gabrić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
11.01.2014.
u 15:43

Predsjednik Nacionalnog foruma odgovara novoj Hrvatskoj udruzi liječničkih bolesnika, govoreći kako on ne diskreditira liječnike, ostajući pri tvrdnji kako je šef liječničkog sindikata lažni ratni invalid koji obmanjuje i potkrada zajednicu

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić oštro je reagirao na prozivke i optužbe novoosnovane Hrvatske udruge liječničkih bolesnika (HUBOL) da diskreditira liječnike jer je šefa liječničkogsindikata nazvao lažnim ratnim invalidom. Gabrić je kazao kako je sve što radi u interesu liječnika, pacijenata i hrvatske javnosti.

- Polemika s dr. Babićem je polemika dviju osoba koje potpuno suprotno vide reformu hrvatskog zdravstvenog sustava. Babić kao osoba koja javno predstavlja, ili to želi, interese sindikalno organiziranih liječnika, ne bismjela godinama lagati, obmanjivati hrvatsku javnost i potkradati zajednicu koju financiraju svi hrvatski građani kroz poreze, prireze i doprinose - smatra Gabrić i dodaje da je medicinska dokumentacija dr. Ivice Babića o invalidnosti "velika i sramotna krivotvorina."

Za reformu zdravstva liječnici su, smatra Gabrić, najvažniji i najmanje 90% njih časno i odgovorno radi u korist pacijenata i struke. U interesu struke i obrane njenog ugleda važno je osuditi društveno neprihvatljivo ponašanje osoba koje narušavaju taj ugled.

-Na njegovu laž institucije ove zemlje trebale su odavna reagirati. Gospodine Babiću, 17 godina lažete, obmanjujete i potkradate zajednicu u koju se zaklinjete, navodi Gabrić u priopćenju, dajući i savjete novoj udruzi HUBOL čime bi se trebala baviti.

HUBOL se treba boriti protiv feudalizacije (privatizacije) javnog zdravstva kojeg su izvršili mnogi „časni liječnici“ radeći privatnu praksu u državnim institucijama;

- protiv dugih lista čekanja bolesnika koji nisu samo posljedica nedostatka novaca, ljudskih kapaciteta i nedostatka opreme, nego je to pokušaj kreiranja „uskih vrata“ kroz koja ne može proći pacijent bez veza i novaca a mnogi od tih pacijenata završavaju u popodnevnim privatnim praksama istih liječnika;

- protiv namještenih natječaja za nabavku, od opreme, svakodnevnih potrepština pa do hrane za bolesnike;

- protiv farmaceutske industrije koja uglavnom korumpira šefove koji imaju pravo na potpis izbora nabave lijekova i opreme.

HUBOL bi se trebao izboriti:

- za mjerenje kvantitativnog rada svakog liječnika u kojem će se vidjeti da svi ne rade jednako a da svi imaju istu plaću;

- za mjerenje financijskog učinka svakog liječnika da se vidi tko zaradi, a tko ne zaradi svoju plaću;

- za mjerenje kvalitete rada svakog liječnika (broj, složenost i uspješnost liječnika po terapijskim zahvatima i operacijama);

- za afirmaciju mladih liječnika i liječnika srednje dobi koji ne mogu dobiti priliku da mogu samostalno primati pacijente i operirati ih a da ih u tom ne sprječavaju njihovi nadređeni;

- za razvoj moderne hitne službe, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija gdje bi se pacijenti rješavali u istom danu a ne da bi danima ležali u bolnicama i čekali na pretrage i

- za slanje liječnika u inozemstvo na edukacije a koje nisu sponzorirane od farmaceutske industrije nego su edukacije koje suportiraju mnoge zemlje Europe i svijeta kroz različite oblike tehničke i tehnološke pomoći a koje nedovoljno koristimo.

Komentara 27

ĆA
ćaćaća
16:11 11.01.2014.

ma jel se to javio glas druga ive iz usta druga gabrića..on o časti s svojim klinikama koje mu je drug ivo sredio ..a sad on vraća drugu ivi osnivanjem stranke kojoj je ivo šef a on će ju voditi:))

AM
ameris
16:33 11.01.2014.

Dr.Gabrić govori sve što bi ministar Ostojić želio čuti.Prava harmonija (milozvučje)! Ipak me zaintegrirala zadnja točka Gabričevog manifesta:slanje liječnika na edukacije vani a koje sponzoriraju "mnoge" e.zemlje a ne pharma kuće !? Zašto to nije na neki način transparentno svimaa ? Kome se obratiti ?

DU
Deleted user
16:35 11.01.2014.

Gabrić nije nikako bio u Domovinskom ratu pa neznam odakle mu pravo da komentira Babića koji je cijelo vrijeme rata bio na raspolaganju obrane i svaka povreda je bila u ratu pa čak da se i poskliznuo i pao . Dosta je više tih komunjara iz drugog plana .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije