Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZAHLAdnjenje

Fascinantni video objašnjava kako aligatori preživljavaju smrzavanje jezera

Foto: Screenshot
1/2
09.01.2018.
u 09:38

U ekstremnim slučajevima oni ostanu smrznuti nekoliko dana pa otplivaju kada se led otopi.

Veliko zahladnjenje koje je pogodilo SAD nije zaobišlo ni Sjevernu Karolinu. Niske temperature utječu i na životinje koje pronalaze razne načine kako bi preživjele.

Djelatnici močvarnog parka Shallotte River objavili su snimku na kojoj se vidi s čime se suočavaju aligatori u ribnjaku. Voda se u ribnjaku smrznula, a zajedno s njima i aligatori. Iako bi se na prvu ruku pomislio da su životinje mrtve, istina je sasvim drukčija.

Oni namjerno ostaju u vodi i jedno što naprave jest da drže nos iznad površine leda. Preživljavaju tako da snize tjelesnu temperaturu i uspore metabolizam. Aligatori tako samo stoje i čekaju da se ugriju.

Stručnjaci kažu kako oni gotovo instinktivno znaju kada će se ribnjak zamrznuti te nos iznad površine vode stave u pravi trenutak i čekaju da se voda smrzne. 

U ekstremnim slučajevima ostanu smrznuti nekoliko dana pa otplivaju kada se led otopi, piše Daily Mail.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:08 09.01.2018.

Prije 20 godina sam gledao dokumentarac kako preživljavaju u Africi za vrime suše...zakopaju se u blato i uspore metabolizam dok ne dođe voda ponovo...i to više mjeseci traje.. Zar je to nešto novo što ste otkrili (kao toplu vodu).

Avatar reference
reference
18:03 09.01.2018.

da, I sto sad. video na bbc jos jutros

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije