Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima pokazala zube

Veliki dio SAD-a na polarnoj hladnoći, na jugu Kalifornije rekordno toplo vrijeme

snijeg u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
30.12.2017.
u 11:18

Veći dio Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a imat će temperature koje će teško biti više od -10 stupnjeva Celzijevih

Tjedan arktične hladnoće širom SAD-a istočno od Stjenjaka nastavit će se i na početku 2018., objavila je u subotu državna meteorološka služba.

Proslava novogodišnje noći u nedjelju na Times Squareu bit će iznimno hladna, s prognozom prema kojoj će temperatura pasti 12 stupnjeva ispod ništice do ponoći.

U New Yorku će biti vedro, no zbog vjetra će se činiti još hladnije.

Veći dio Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a imat će temperature koje će teško biti više od -10 stupnjeva Celzijevih.

Državna meteorološka služba predviđa da će se "još jedna pojačana arktička fronta" pomaknuti iz sjeverozapada Kanade  jugoistočno tijekom subote, te da bi ona također mogla pogoditi SAD.

Velika nizina i sjeverni dio Srednjeg zapada očekuju temperature 15 i 20 stupnjeva Celzijevih ispod nule, s noćnim temperaturama i do -20 u većem dijelu tih regija.

New York ne treba očekivati temperature iznad nule do 8. siječnja.

Jugoistok SAD-a je pak neuobičajeno topao za ovo doba godine a temperature su negdje nadmašile rekorde.

Primjerice u Burbanku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, temperature su dosegle 29 stupnjeva Celzijevih, nadmašivši rekordnih 28,9 stupnjeva Celzijevih zabilježenih 1963., prema podacima državne meteorološke službe.

Što se tiče sjeverozapadne pacifičke obale njoj je velika zimska oluja donijela obilne kiše, a sjevernom dijelu Stjenjaka snijeg.

Komentara 7

ZI
ziva_istina
14:28 30.12.2017.

Eh, ako ovako izgleda globalno zatopljenje, kako tek izgleda globalno zahladjenje?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
22:26 30.12.2017.

Kada sam 90tih bio u Kaliforniji imali smo 33°C. I to bas uovo vrijeme. Znaci sve ko uvjek.

ST
Startrack
14:42 30.12.2017.

Evo malo sam se potrudio pa davam predocim kakve su zime u centralnoj USA i Kanadi. U Winnipegu u centru kande (s obzirom na istok zapad) a koji je uz granicu sa USA najvisa danas ce bit -27 C aa najniza -32 C. U Minneapolisu velikom gradu na sjeveru USA ce bit -21/-26 C. To je bez racunjanja faktora vjetra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije