Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHEN WEI

Epidemiologinja si ubrizgala cjepivo protiv koronavirusa: Još nije testirano

Foto: Twitter
1/4
04.03.2020.
u 19:06

Prototipe cjepiva trenutno razvija nekoliko laboratorija, a prvi će testovi na ljudima započeti tek u travnju

Svjetski poznata epidemiologinja i bojnica kineske Narodnooslobodilačke vojske Chen Wei ubrizgala si je cjepivo koje još nije testirano ni na životinjama. Time je, zajedno sa šest članova tima, dokazala odanost Komunističkoj partiji te pokušala pokazati da se Kina dobro nosi s koronavirusom. 

Chen Wei predvodila je borbu protiv ebole i SARS-a, a sada je stacionirana u Wuhanu, epicentru epidemije. S istraživačkom ekipom radi na žurnom razvijanju cjepiva, tretmanima koji uključuju terapiju plazmom i sprej za nos koji bi trebao ojačati imunitet, piše Vice

„Moramo nastojati uvesti cjepivo u kliničku primjenu i testove te tako pružiti snažnu tehničku podršku pobjedi u ovoj bitki“, izjavila je Chen.

Službeni kanal Narodnooslobodilačke vojske na društvenoj mreži Weibou objavio je fotografije Chen i njezinih šest kolega kako si ubrizgavaju cjepivo. Fotografije također pokazuju ostalih šest pripadnika vojske kako uzimaju injekcije s cjepivom. Post je ubrzo izbrisan, ali fotografije i snimke zaslona podijeljene su na drugim društvenim mrežama.

Prototipe cjepiva trenutno razvija nekoliko laboratorija, a prvi će testovi na ljudima započeti tek u travnju. Sva cjepiva trebaju dobiti posebne dozvole prije nego budu dostupna javnosti. 

Nakon što su neki mediji ustvrdili kako bi cjepivo za koronavirus moglo biti spremno u roku od mjesec dana, Chen je za China Science Daily rekla kako takvo nešto nije realno. Prva će cjepiva vjerojatno biti dostupna tek početkom iduće godine

VIDEO Nove preporuke Stožera za borbu protiv koronavirusa

Tema: koronavirus

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hanok
00:00 05.03.2020.

Nikada se neču cijepiti protiv ovog virusa...80% posto države hoće jer ljudi ovdje jedva čekaju pričati okolo kako su na lijekovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije