Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ NUSPOJAVAMA

Epidemiologinja HZJZ-a: Nema odgode, cjepivo Johnson & Johnson u Hrvatsku stiže sutra

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
13.04.2021.
u 20:23

Govoreći o cjepivu tvtke Pfizer/BioNTech, do kraja travnja bi svakoga tjedna u Hrvatsku trebalo stizati 50.000 doza

Iako su američke zdravstvene agencije pozvale na privremeno zaustavljanje cijepljenja cjepivom Johnson & Johnson nakon što je šest cijepljenih žena razvilo krvne ugruške, isporuka doza u Hrvatsku neće biti zaustavljena. 

Zasad nema nikakve odgode te će sutra u Hrvatsku stići najavljenih 7.000 doza cjepiva, govori za RTL epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer. Nakon što se cjepiva rasporede po županijama te dobije zeleno svjetlo od EMA-e, cijepljenje Johnson & Johnson bi trebalo krenuti najkasnije do ponedjeljka

- Hrvatska razmatra sve nuspojave pristigle za sva cjepiva. Za sada, sukladno prema preporukama HALMED-a i EMA-e, svi stariji od 18 godina mogu se cijepiti, nema ograničenja, kazala je Mayer te dodala da će se nuspojave detaljno pratiti. 

Govoreći o cjepivu tvtke Pfizer/BioNTech, do kraja travnja bi svakoga tjedna u Hrvatsku trebalo stizati 50.000 doza, a tim cjepivom mogu se cijepiti i maloljetnici od 16. godine starosti. 

Komentara 21

DU
Deleted user
20:50 13.04.2021.

Znači sjela lova na privatnom računu epidemiologinje

DU
Duslikr
20:40 13.04.2021.

Vlak ide dalje, kočnica nije niti bila planirana kod proizvodnje vlaka. Skači van tko može 😄

DU
Deleted user
20:59 13.04.2021.

Nama može i polovna emulzija.Sreća pa se većina neće bosti s tim smećem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije