Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆENI KOD TOPUSKOG

Dvoje Hrvata pokušalo prokrijumčariti četvero stranih državljana

Patrola s graničnom policijom BiH u Zvorniku, mjestu na kojem preko Drine ulazi najviše migranata
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
23.08.2023.
u 13:45

Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

U ponedjeljak, 21. kolovoza, u poslijepodnevnim satima policijski su službenici na području Topuskog, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, zaustavili automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljao 32-godišnjak, dok se kao putnica nalazila 26-godišnjakinja (oboje hrvatski državljani), a u vozilu se nalazilo i četvero stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač i putnica su uhićeni, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do Zagreba. Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Božinović o porukama policijskih šefova o migrantima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije