Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vrbovali su žene za posao pa ih iskorištavali za prostituciju u Njemačkoj

Dvojica uhićenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj
02. veljače 2018. u 15:09 8 komentara 7604 prikaza
Sumnja se da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela
Foto: Thinkstock

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima, odnosno vrbovanja žena za pružanje seksualnih usluga u Njemačkoj, policija je uhitila dvojicu muškaraca i ženu koji su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, doznaje se u splitskoj policiji. Služba organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije posao je odradila u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva policije, zagrebačke, šibensko-kninske i požeško-slavonske PU te u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu.

prostitute Ordinirale u Zadru Uhićene prostitutke koje su na jahtama pružale seksualne usluge za 500 eura i nabavljale kokain

Policija tvrdi da je kriminalističkim istraživanjem "utvrdila osnovanu sumnju" da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanje ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela i to na štetu tri hrvatske državljanke. Dvojica uhićenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj od studenog 2016. do 29. siječnja 2018. iskorištavajući njihove teške životne okolnosti.

"Oštećenim osobama su organizirali prijevoz do Njemačke, gdje su ih po dolasku iskorištavali za pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u zamjenu za novac, uz zabranu međusobnih kontakata i potpunu kontrolu komunikacije putem mobitela. Nadalje, utvrđena je sumnja da su 35-godišnjak i 42-godišnjakinja organizirali pružanje seksualnih usluga, kreirajući oglase na njemačkim internetskim stranicama, uz navođenje brojeva telefona i adresa na koje su ih kontaktirali zainteresirani klijenti i dogovarali mjesto, vrijeme i cijenu pružanja seksualnih usluga", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Sat seksualnih usluga navodno je koštao od 50 do 150 eura, a uhićeni su svojim žrtvama navodno određivali i vrijeme kada moraju raditi. Policija tvrdi da je pretragama pronašla "predmete povezane s kaznenim djelom trgovanja ljudima" poput mobitela, informatičke opreme i evidencija ilegalne zarade. Protiv svih osumnjičenika je podnesena kaznena prijava splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.

prostitucija zatražen istražni zatvor za makroe Dvojica Zadrana organizirali prostituciju, žene naplaćivale seksualne usluge od 200 do 3750 kuna prostitutke u Rimu prostitucija Djevojke iz Srbije doveli u Zagreb da pružaju seksualne usluge '09.03.2011., Bjelovar - Na podrucju Bjelovarsko-bilogorske zupanije biljezi se drastican porast kriminalnih djela, posebice u domeni organiziranog kriminala, a dio prekrsitelja zakona zavrsavaju iza kriminal Zla pojava do sada neviđena u županiji - trgovanje ljudima
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar babas
  babas:

  Jadne žene moraju u Njemačku na prostituiranje jer ih kod nas policija progoni. Legalizirajte prostituciju,dajte im radne knjižice i napunite državni proračun. Zarađeni novac isplatite penzionerima i socijalno ugroženima!

 • Ovozemaljski:

  Legalizirati prostituciju, marihuanu, sitni sverc, smanjiti poreze na 10%, napraviti mali i efikasni digitalizirani javni servis, ne kupovat avione vec ulagat u znanje i tehnologiju za vlastitu proizvodnju istih, rascistit gruntovnicu i katastar i geodetski snimit cijelu drzavu, vratit penzionere ... prikaži još! na trziste rada, uci u Schengen su neki od preduvjeta da se ovakve stvari ne događaju!

 • Andreeejjj:

  Suad SUKI Keserević iz Rijeke opet u poslu svodnika! Zar taj DRUKER nikad ne leži u buksi?