Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENI ORGANIZATORI

Vrbovali su žene za posao pa ih iskorištavali za prostituciju u Njemačkoj

Sumnja se da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela
Foto: Thinkstock
02.02.2018.
u 15:09

Dvojica uhićenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima, odnosno vrbovanja žena za pružanje seksualnih usluga u Njemačkoj, policija je uhitila dvojicu muškaraca i ženu koji su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, doznaje se u splitskoj policiji. Služba organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije posao je odradila u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva policije, zagrebačke, šibensko-kninske i požeško-slavonske PU te u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu.

Policija tvrdi da je kriminalističkim istraživanjem "utvrdila osnovanu sumnju" da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanje ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela i to na štetu tri hrvatske državljanke. Dvojica uhićenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj od studenog 2016. do 29. siječnja 2018. iskorištavajući njihove teške životne okolnosti.

"Oštećenim osobama su organizirali prijevoz do Njemačke, gdje su ih po dolasku iskorištavali za pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u zamjenu za novac, uz zabranu međusobnih kontakata i potpunu kontrolu komunikacije putem mobitela. Nadalje, utvrđena je sumnja da su 35-godišnjak i 42-godišnjakinja organizirali pružanje seksualnih usluga, kreirajući oglase na njemačkim internetskim stranicama, uz navođenje brojeva telefona i adresa na koje su ih kontaktirali zainteresirani klijenti i dogovarali mjesto, vrijeme i cijenu pružanja seksualnih usluga", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Sat seksualnih usluga navodno je koštao od 50 do 150 eura, a uhićeni su svojim žrtvama navodno određivali i vrijeme kada moraju raditi. Policija tvrdi da je pretragama pronašla "predmete povezane s kaznenim djelom trgovanja ljudima" poput mobitela, informatičke opreme i evidencija ilegalne zarade. Protiv svih osumnjičenika je podnesena kaznena prijava splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Komentara 8

Avatar babas
babas
15:30 02.02.2018.

Jadne žene moraju u Njemačku na prostituiranje jer ih kod nas policija progoni. Legalizirajte prostituciju,dajte im radne knjižice i napunite državni proračun. Zarađeni novac isplatite penzionerima i socijalno ugroženima!

OV
Ovozemaljski
17:12 02.02.2018.

Legalizirati prostituciju, marihuanu, sitni sverc, smanjiti poreze na 10%, napraviti mali i efikasni digitalizirani javni servis, ne kupovat avione vec ulagat u znanje i tehnologiju za vlastitu proizvodnju istih, rascistit gruntovnicu i katastar i geodetski snimit cijelu drzavu, vratit penzionere na trziste rada, uci u Schengen su neki od preduvjeta da se ovakve stvari ne događaju!

AN
Andreeejjj
22:58 05.02.2018.

Suad SUKI Keserević iz Rijeke opet u poslu svodnika! Zar taj DRUKER nikad ne leži u buksi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije