Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatražen istražni zatvor za makroe

Dvojica Zadrana organizirali prostituciju, žene naplaćivale seksualne usluge od 200 do 3750 kuna

prostitucija
Foto: ilustracija, Robert Schlesinger/DPA/Pixsell
1/2
20.08.2016.
u 12:56

Sumnja se da su organizirali šest prostitutki, koje su svoje usluge naplaćivale od 200 do 3.750 kuna, a posao se dogovarao u jednom lokalu u sportskom objektu u Zadru.

Nakon što su ispitani u zadarskom Općinskom državnom odvjetništu, 30-godišnji i 49-godišnji Zadrani, za kojeg se sumnja da su od 27. svibnja do 17. kolovoza organizirali prostituciju na zadarskom području, bit će privedeni sucu istrage Županijskog suda radi odluke o određivanju istražnog zatvora.

Sumnja se da su organizirali šest prostitutki, koje su svoje usluge naplaćivale od 200 do 3.750 kuna, a posao se dogovarao u jednom lokalu u sportskom objektu u Zadru.

Osim ove dvojice, zadarska policija je u sklopu velike istrage oko organizirane prostitucije kaznenu prijavu podijela protiv još četiri osobe, među kojima je i jedna 30-godišnjakinja. Seksualne usluge, osim privedene 30-godišnjakinje, pružalo je još šest prostitutki, no protiv njih je podnesena samo prekršajna prijava budući da se one nisu bavile oragnizacijom posla.

Policija je otkrila još neka kaznena djela za koja sumnja da su ih počinili privedeni. Osim zbog podvođenja, 30-godišnjak je, zajedno s šestoosumnjičenim 36-godišnjakom, prijavljen jer je 27. lipnja automobilom ilegalno preko granice uveo državljanina BiH kojemu je ranije izrečena mjera zabrane ulaska u Hrvatsku. Još jednu kaznenu prijavu 'zaradili' su i 49-godišnjak,  29-godišnjak i 38-godišnjak i to zbog preprodaje kokaina.

Naime, za iznos od 2.000 kuna 49-godišnjak je 23. srpnja od 38-godišnjaka kupio četiri grama kokaina kojeg je potom isporučio dvojici muškaraca.

Tužiteljstvo je istražni zatvor protiv 30-godišnjaka i 49-godišnjaka zatražio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a istražni zatvor zatražit će i za petoosumnjičenog 36-godišnjaka i to zbog  opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. 

>>Uhićene prostitutke koje su na jahtama pružale seksualne usluge za 500 eura i nabavljale kokain

Ključne riječi

Komentara 4

I1
ing-12345
13:22 20.08.2016.

Član DIP izjavi pred sudomu Austriji da je primio 210.000 eura mita u društu čovjeka koji je prije 2 mjseca izabran u Ustani sud Republike Hrvatske a hrvatska policija i pravosuđe nisi ništa poduzeli protiv njih već tu kazneno gone neke jadnice koje su sigurno pošteno odradile svoj posao koji je uz to najstariji posao na svijetu. A naravno Večernji List tome daje takav pibliciitet koji je puno veći nego primanje mita uglednih sudaca u Republici Hrvatskoj. Sramota i žalosno.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:26 20.08.2016.

E, kad bi se bar istražni organi primili istraživati puno skuplje prostitucije, tkzv. beljakovluke, pa zorangutanovluke, petrovluke... to bi bil potez. A ove jadne curice dave za par kuna, ko da bi to one radile da imaju kaj za jesti.

GU
gulogulotasmania
11:10 21.08.2016.

Robert de Niro je znao rokat takve. Gledo u Taksistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije