Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dva muškarca i žena osumnjičeni za podvođenje Zagrepčanki

Cijene usluge bile su od 400 pa sve do 1000 kuna, a ukupna je zarada bila 840 tisuća kuna. Pola tog novca išlo je Ivi K., mozgu operacije.
12. studenoga 2011. u 17:20 4 komentara 8 prikaza
'prostitucija'
Foto: ''

Ivu K., 51-godišnjeg strojobravara iz Zagreba, Slavicu R., 28-godišnjakinju iz Plitvičkih jezera, i Milana A., 27-godišnjeg konobara iz Otočca, zagrebački policajci Odjela organiziranog kriminaliteta osumnjičili su za podvođenje. Svatko od navedenog trojca je, kako se sumnja, dao svoj “obol” u podvođenju djevojaka na zagrebačkom području od siječnja ove godine do 10. studenog.

“Mozak operacije” bio je, kako se sumnja, Ivo. K., koji je organizirao pružanje seksualnih usluga muškarcima za novac tako što je unajmljivao stanove na različitim lokacijama u Zagrebu. Tamo bi smještao “dame noći” koje su u njima pružale seksualne usluge.

Ako bi se usluga odvijala u stanovima gdje su djevojke boravile, pola sata plaćalo se 400 kuna, dok se puni sat plaćao 600 kuna. No, ako je mušterija zahtjevala da djevojka dođe kod njega u stan, onda bi cijene bile nešto više. Za tako nešto primatelji usluga plaćali su 800 kuna pola sata, a puni sat 1000 kuna.

Pedesetjednogodišnji je organizator, osim što je svoje djevojke snabdjevao mobitelima, oglašavao biznis, a prevozio je djevojke i na adrese mušterija. Također je sa Slavicom R. dogovorio, kako se sumnja, da za novčanu naknadu pronalazi i angažira djevojke, te je angažirao i Milana A. da za novac čuva djevojke od mogućih rizika na poslu. Tako se zaradilo oko 840.000 kuna, od čega je pola novca išlo Ivi K.

Protiv osumnjičenog trojca policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, te su odvedeni pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja kod DORH-ovih istražitelja, sudac istrage Županijskog suda Ivi K. odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ivo K. evidentiran je otprije u policijskim dosjeima za prevare, a Milan A. za imovinske delikte.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • gulag:

    Kakav uspjeh!!! Svaka čast! Zagreb je sad najčišći grad u svijetu! Nema više ni jednog makroa ni jedne prostitutke! Trebalo je samo još ovih troje uhapsiti i problem riješen.

  • Westerner:

    Nešto ne kužim...gdje su žrtve u čitavoj ovoj priči?

  • Toni50:

    Dva muškarca i žena Hrvaati osumnjičeni za podvođenje Zagrepčanki dok ostale nisu htijeli da podbode ( voda i pod- vodom ispod površine vode podvoditi činiti nešto ne na površini nego ispod povrhe ! ) Eto to je zlodijelo u naslovu u Hrvatskoj .