Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki protivnik

Organizirao prosvjede protiv Putina pa ga priveli čim je došao u Moskvu

Prosvjedi protiv Putina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.05.2018.
u 14:20

Ruske vlasti pokušale su spriječiti održavanje prosvjeda uhićenjima u nekoliko gradova i pretresom ureda organizacije Navaljnog

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni priveden je u subotu pošto je stigao u središte Moskve na prosvjed protiv predsjednika Vladimira Putina, rekao je njegov suradnik.

Dva dana do inauguracije Putina na novi mandat, Navaljni je pozvao svoje pristaše i protivnike Putinove politike da izađu na ulice kako bi prosvjedovali protiv reizbora ruskog predsjednika. 

"Navaljni se pojavio na Trgu Puškinskaja i ubrzo je priveden", rekao je oporbeni političar Leonid Volkov  i dodao "(privođenje) je apsolutno protuzakonito.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ruske vlasti pokušale su spriječiti održavanje prosvjeda uhićenjima u nekoliko gradova i pretresom ureda organizacije Navaljnog.

Prosvjedi su planirani u 90 ruskih gradova pod geslom "On nije naš car!".

Protukorupcijski aktivist Navaljni zbog ranije sudske osude nije mogao sudjelovati na predsjedničkim izborima u ožujku, na kojima je Putin dobio 77 posto glasova i osvojio četvrti mandat. Putin je na vlasti gotovo dva desetljeća kao predsjednik ili premijer.

Putinova inauguracija održat će se u Moskvi u ponedjeljak.

Komentara 13

MX
Mister X
13:38 05.05.2018.

Putin dobio 77 posto glasova i osvojio četvrti mandat. Putin je na vlasti gotovo dva desetljeća kao predsjednik ili premijer. Kako vidimo sloboda i protesti u Rusiji u demokraciji . Kada pogledamo to nije slučaju u Europi , "niko nema ideju" da pomisli das e usprotivi ponovom ""demokratskom"" izboru Merkelice koja dobija gle čuda i pameti "legalno" ponovo mjesto vladarice i to isto tako dugo gotovo 2 desetlječa nad Europom ! identicno ali normalno dugo kao i Putin ( Naravno nakon dozvole iz bijele Hiže da se potuno rzumijemo !) Ona je super dozove samo milijun izbjeglica muslima njemcima u kuču i na trošak i svi je i dalje bekrajno obožavaju i ponobvo biraju . I to se proda javnosti i svima i to je "istina" važno je da je nije Putin izbrao nego pametni Nemci ..Netko mi želi reči bili lud narod kad su poludili za onim austrijancem sa brčićima a sada se vesele izbjeglicama i činjenici da če Njemci od sada 2018 u Europsku zajednicu dodtano još 12 miljardi eura više uplačivati . To se zove sloboda i demokracija i svi presretni . Dok Putin nevalja jel nezna tako dobro i pametno valadati kao super - Merkelica ..... ,

MU
mudrost
16:18 05.05.2018.

Novinari VL: Ima li za vas išta zanimljivo u Gazi?

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
17:58 05.05.2018.

Ante, ti nikad ništa nećeš razumijeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije