Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Sramotni Haaški tribunal gotovo blagonaklono gleda na projekt stvaranja tzv. Velike Srbije'

Božanović smatra kako je sud svojom presudom legitimizirao želju srpskog naroda za proširenjem teritorija na račun drugih zemalja
01. travnja 2016. u 14:01 4 komentara 268 prikaza
Đuro Božanović
Foto: Vedran Balen

- Oslobađanje Vojislava Šešelja je dno dna predstavničke demokracije u Europi i svijetu i težak poraz ionako dvosmislenog anglosaksonskog prava – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a Ante Starčević. On dodaje kako je talijanski sudac Antonetti pokazao što tzv. talijanska iredentistička pravda predstavlja u današnjem svijetu. Prema njegovim riječima, presuda je takva da se stječe dojam da se sudilo napolitanskom mafijaškom makrou podrijetlom sa Sicilije, gdje su ubojstva i krvožedni obračuni dio svakodnevice, a ljudski život proizvod s određenim rokom trajanja.

- Sramotni Haaški tribunal gotovo blagonaklono gleda na projekt stvaranja tzv. Velike Srbije, proglašavajući ga političkom platformom Srba i ignorirajući njegov stvarni značaj - podlogu za genocid i moderni holokaust nesrpskih naroda – ističe Božanović.

On smatra kako je sud svojom presudom legitimizirao želju srpskog naroda za proširenjem teritorija na račun drugih zemalja, a Hrvatima, Bošnjacima, Albancima i ostalim narodima stradalim u velikosrpskoj agresiji donio bojazan od mogućnosti ponavljanja istog zla u budućnosti. Zbog svega toga, HSP AS izrazito oprezno gleda na buduće Šešeljevo ponašanje, pozdravlja svaku blokadu njegova možebitnog ulaska u Hrvatsku, osuđuje njegove provokacije upućene hrvatskom vodstvu, posebice predsjednici Kolinde Grabar-Kitarović i traži trenutačni stav i reakciju naše državne politike o cijelom događaju.

- Srbija kao pregovarač za pristup EU mora biti svjesna da ova presuda unosi nemir u susjedstvo, te se njena službena politika mora apsolutno distancirati od ovog zločinca i provokatora. HSP AS će promptno i bez suzdržanosti reagirati na svaki negativan pomak nepravedno oslobođenog zločinca te spriječiti ekspanziju njegovih želja i provokacija – zaključio je Božanović.

>> 'Hrvatski narod je 5. kolovoza 1995. pokazao što misli o velikoj Srbiji'

>> 'Naša je obveza da poštujemo i hrvatske i muslimanske žrtve, majku i Stipe i Franje'

Rokovci: Zadruga Vinkovačka Šparoga
Preplavila slavonska polja
Zarada je 25.000 kn po hektaru: Kultura je to koja je i do 8 puta isplativija od pšenice
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
  • Avatar mama mia
    mama mia:

    Veću glupoist od ove već davno nisam čula

  • Avatar mama mia
    mama mia:

    A sad mi je mnogo toga jasnije pročitala sam ko je gospodin i kojoj stranci pripada pa me sad izjava ni mali ne čudi