Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi potpredsjednik Vlade

Karamarko komentirao Vučićevu izjavu: To je zamagljivanje samo da ne pričamo o Šešelju i sramotnoj presudi

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
01.04.2016.
u 16:21

Upitan za komentar Šešeljovog obračunavanja s hrvatskim političarima, Karamarko je rekao kako je riječ o ratnom zločincu i harlekinu.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je danas u Dubrovniku kako Vlada ne razmišlja o uvođenju radnog vremena od devet sati, a komentirajući obračun Vojislava Šešelja s hrvatskim političarima, rekao je kako je on ''ratni zločinac s krvavim rukama''.

Karamarko je svoj obilazak Dubrovačko-neretvanske županije započeo radnim sastankom s predstavnicima općina, gradova i Županije, a odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako Vlada trenutno ne razmišlja o devetosatnom radnom vremenu.

''U ovom trenutku ne, Europa ide na smanjivanje radnog vremena'', istaknuo je Karamarko te odgovorio i na prozivanja sindikata javnih i državnih službi rekavši kako je usporedba ove Vlade i one Milanovićeve prvoaprilski štos.

''Mi smo rekli kako ćemo biti Vlada koja će biti iskrena i ukazivati na probleme. Vrijeme koje dolazi uopće neće biti lako, ali reći da smo gori od Milanovića je prvoaprilski štos'', rekao je on.

Na upit boji li se tužbi ako ne dođe do povećanja plaća, Karamarko je rekao kako je to stvar pregovora sa sindikatima.

''To je stvar pregovora sa sindikatima, nadam se kako će oni imati razumijevanja za tu situaciju i mislim da će to ići dobrim smjerom'', istaknuo je.

Upitan za komentar Šešeljovog obračunavanja s hrvatskim političarima, Karamarko je rekao kako je riječ o ratnom zločincu i harlekinu.

''On ima krvave ruke, a svima se smijulji u facu. Teško je to komentirati'', rekao je Karamarko te na pitanje je li s njegovom oslobađajućoj presudom Velika Srbija postala legitimni politički cilj, kratko dobacio: ''Ma kakva Velika Srbija?!''.

''Ne tiče se to samo njih i njihovih želja i onih koji tako tamo misle. To je stvar hrvatskog naroda, a on je rekao što misli o Velikoj Srbiji i pokazao to 5. kolovoza 1995. godine'', rekao je Karamarko.
Komentirajući navode srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je rekao kako nitko nije odgovarao za ubijenu srpsku djecu u Oluji te kako se Hrvatska pravi slijepa na srpske žrtve, Karamarko je rekao kako je to zamagljivanje.

''To je zamagljivanje samo da ne pričamo o Šešelju i sramotnoj oslobađajućoj presudi. Mi žalimo sve žrtve, u svim ratovima i akcijama bez obzira na naciju i vjeru, ali s ovakvim floskulama pokušati ne pričati o ovome što se jučer dogodilo u Haagu je doista sramotno'', rekao je Karamarko te dodao kako želi dobre odnose sa Srbijom no kako oni moraju biti solidarni s hrvatskim senzibilitetom za ratne zločine i ratne zločince tipa Vojislava Šešelja.

Istaknuo je i kako bi bilo ispod svake razine da srbijanska Vlada službeno stane iza Šešelja.

O špekulacijama oko ''časnog otpusta za bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića'', Karamarko je rekao kako ''ne postoji časan otpust''.
''Ne znam otkud vam ta ideja, on nema povjerenje predsjednika Republike i vjerojatno neće imati ni predsjednika Vlade i on odlazi. Gdje će biti smješten ne znam'', rekao je on.

Govoreći o raspravi na sastanku s čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave na jugu Hrvatske, Karamrko je istaknuo kako se na sastanku razgovaralo o autocesti do Dubrovnika i projektu Pelješkog mosta, ali i projektima koji su zapeli u DUUDI-ju ili DORH-u.

Na upit kada će ovo područje dobiti autocestu i Pelješki most Karamarko nije odgovorio već rekao kako je Pelješki most prioritet svih prioriteta.

Prvi potpredsjednik Vlade je istaknuo i kako tek trebaju razgovarati o odšteti o požarom uništenim područjima na Pelješcu prošlog ljeta, te kako će uskoro krenuti projekt terminala u gruškoj luci od 93 milijuna eura.

>> Karamarko: Šokiran sam i konsterniran, Šešelj je notorni zločinac

>> Šešelj ne prestaje provocirati: 'Otići ću u Zagreb i prošetati se centrom grada'

Komentara 68

Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
13:58 01.04.2016.

Tako je Tomislave. Kada smo im pokazali naše mišljenje o velikoj srbiji odmah su umjesto velike srbije počeli formirati veeliku traktorsku kolonu u pravcu pašaluka.

Avatar Glupača
Glupača
16:46 01.04.2016.

Zar je važno tko je kriv (samo naziv pjesme je ovo). Bit problema je tko je agresor.. Tko žrtva.. Nikada ta Europa nije napisala: Zarat u Hrvatskoj,Sloveniji,Bosni i Hercegovini, Kosovu kriva je Srbija. Upravo ta Europa koja je pustila Četnikee da haraju Hrvatskom i Bosnom. Kad je sve skoro popaljeno.. Tad nešto pregovaraju. Srbija ja začetnik zla. Tako kad napišu može se razgovarati o posljedičnim žrtvama... Nikako nemožemo biti Isti. Četnici su napravili zlo. Ostali su se branili.. Krvavo.

Avatar bokolo
bokolo
17:42 01.04.2016.

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“: -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda našeaše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ -„Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije