Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost od utjecaja na svjedoke

Dumbovićima i petrinjskim poduzetnicima određen jednomjesečni istražni zatvor

Zagreb: Darinko Dumbović napustio USKOK nakon ispitivanja
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
15.06.2022.
u 18:26

Uskok je precizirao da se Dumbovići sumnjiče za četiri namještanja poslova, uključujući građenje platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stradalih u potresu

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor bivšem petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću, njegovom sinu Darku i trojici poduzetnika čije su tvrtke, prema sumnjama Uskoka, poslužile kao paravan za gradonačelnikovo namještanje poslova sinovoj tvrtki.

Ocu i sinu Dumboviću te poduzetnicima Dejanu Dobrečeviću, Zlatku Zagorcu i Goranu Novkoviću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uskok i policija ranije su, ne otkrivajući identitet, izvijestili da bivšeg petrinjskog gradonačelnika sumnjiče da je u dogovoru sa sinom namještao unosne poslove od Grada Petrinje, dok su otac i sin dogovorili s trojicom poduzetnika kako će njihove tvrtke podnositi ponude i potom prepuštati izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića.

Gradonačelnik i njegov sin su pritom, ističe tužiteljstvo, dogovorili s trojicom poduzetnika da će u građevinskoj dokumentaciji prikrivati da je tvrtka Darka Dumbovića stvarni izvođač radova.

VIDEO Policija i USKOK oglasili se oko velike akcije! Uhićen bivši gradonačelnik Petrinje. Odvjetnik: Dumbovića se tereti da je pogodovao sinu

Uskok je precizirao da se Dumbovići sumnjiče za četiri namještanja poslova, uključujući građenje platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stradalih u potresu. 

Pritom su, ističe tužiteljstvo, najprije odabirane ponude trojice poduzetnika koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova tvrtki gradonačelnikovog sina.

Tužiteljstvo dodaje da je Darinko Dumbović u dva postupka nabave donosio odluke kojima je odabirao navedene ponuđače, dok je u dva navrata određivao da se inicijalna ponuda uputi točno određenom društvu. Pritom je u jednom navratu davao naloge Zagorcu da prepusti izvođenje radova Dobrečevićevoj tvrtki, a koji je te radove dodijelio tvrtki Darka Dumbovića.

Tvrtka Darka Dumbovića je, nadodaje Uskok, izvelo i naplatilo prepuštene radove, pri čemu su Dobrečević i Zagorac, sukladno dogovoru, sačinili dokumentaciju kojom su prikrili sudjelovanje tvrtke gradonačelnikova sina, a na taj su način osigurali tvrtki Darka Dumbovića poslove u vrijednosti od najmanje 9,1 milijun kuna.

Komentara 4

OD
Ostanite_doma
19:49 15.06.2022.

Momci ne brinite, vaša lova čeka vani, brzo će to proć a onda još dodajte gas jer sad imate i bilje iskustvo, znate za hrvatsko pravosuđe samo laje

ST
Stipan
22:19 15.06.2022.

Policija hapsi, sudci puštaju na slobodu.

GR
grodar
21:53 15.06.2022.

samo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije