Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2022. u 07:17

A sve je potaknula ljutnja građana na raspodjelu humanitarne pomoći koja je stigla na to područje te se dijelila, isticalo se, netransparentno. Pa se govorilo o nestalim šleperima s građevinskim materijalom, nestalom siru itd.

Jučer je uhićen bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, nekoć HNS-ovac pa Reformist, čiji je glas u Saboru nekoć i odlučivao u ostvarivanju saborske većine. Mnogi su govorili kako mu je, s obzirom na sve javne prigovore vezane za sumnjive poteze njega i oko njega, upravo taj ključni saborski mandat "jamčio" da ga "institucije koje bi trebale raditi svoj posao" neće dirati. No izgubio je mjesto u Saboru, nije više ni petrinjski gradonačelnik, a potres iz prosinca 2020. stavio je njega i Petrinju u središte medijske javnosti.

I tako je jučer uhićen na temelju naloga USKOK-a zbog sumnje da su sve one priče o njegovu pogodovanju tvrtkama bliskima njegovoj obitelji i njihovu poslovanju s Gradom i gradskim tvrtkama od 2015. naovamo istinite. S njim je uhićen i sin Darko, čija je tvrtka procvala tijekom očeva vladanja Petrinjom i koji je nedavno otvorio i restoran u blizini Poreča.

VIDEO: Policija i USKOK oglasili se oko velike akcije! Uhićen bivši gradonačelnik Petrinje. Odvjetnik: Dumbovića se tereti da je pogodovao sinu

A razgovarajući s Petrinjcima ispada da nikoga to ne iznenađuje, jer su te priče uistinu bile svakodnevica u Petrinji, na društvenim mrežama, u lokalnim medijima, samo što ih je potres podigao i na nacionalnu razinu. A sve je potaknula ljutnja građana na raspodjelu humanitarne pomoći koja je stigla na to područje te se dijelila, isticalo se, netransparentno. Pa se govorilo o nestalim šleperima s građevinskim materijalom, nestalom siru itd.

USKOK i policija preuzeli su ljetos materijale vezane za donacije, a čini se da je nekoliko priča o Darinku Dumboviću u nacionalnim medijima dovelo do toga da se pritom pokupe i stvari vezane za sumnjivo poslovanje nekoliko tvrtki s Gradom i gradskim tvrtkama. Godinu dana nakon toga za Petrinjce, kažu nam, uhićenje nije iznenađenje. No, s druge strane, ti su ga Petrinjci, barem većina na izborima, unatoč tim pričama ipak dva puta izabrali...

I doista, uhićenje načelnika, gradonačelnika i župana polako postaje naša svakodnevica. A pitanje je koliko ih prolazi ispod radara jer su nezanimljivi nacionalnoj politici, stranačkim odnosima i medijima unatoč galami lokalne oporbe i građana na društvenim mrežama. Kao što bi lako moguće, svemu unatoč, ispod radara prošao i nešto zanimljiviji Darinko Dumbović da se nije dogodio katastrofalni potres u Petrinji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije