Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Dubai': Istraga i pritvor navodno korumpiranim poreznicima i inspektoru

16.02.2009.
u 14:16

Nad dvojicom službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektorom Financijske policije, uhićenima u USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji "Dubai", pokrenuta je istraga zbog primanja mita, odnosno pomaganja u tom kaznenom djelu i određen im je jednomjesečni pritvor.

Istragu i pritvor odredila je istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Jadranka Mandušić nakon što se osumnjičena trojka pred njom danas ponovno branila šutnjom, kao i krajem prošlog tjedna kada ih je policija nakon kriminalističke obrade privela u Istražni centar Županijskog suda.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Istražnim zahtjevom USKOK-a prvoosumnjičeni Zdravko Markač, voditelj zagrebačke Porezne ispostave Centar tereti se za primanje mita, a inspektor u odjelu za ovrhe u toj poreznoj ispostavi Ranko Vukoja i inspektor Financijske policije Željko Sičaja za pomaganje u primanju mita. Za sada ih se ne tereti i za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Trojica navodno korumpiranih službenika uhićena su prošle srijede kad su preuzeli 35.000 eura od vlasnika jedne zagrebačke tvrtke u kojoj su otkrili porezne nepravilnosti pa su tražili mito da ga ne prijave i kazne.

Nakon uhićenja u medijima je objavljeno da je i vlasnik te tvrtke B.B. uhićen akciji policije i USKOK-a, no njegovo ime se ne navodi u istražnom zahtjevu pa se sada nagađa da je taj poduzetnik dobio status USKOK-ova pouzdanika i da će biti ključni svjedok u postupku. U USKOK-u o tome danas nisu željeli ništa reći.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije