Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Milanović

'Dosta je alibija i traženja krivca preko granice. Uspjeh i neuspjeh su na nama'

Zoran Milanović
Marijan Sušenj/PIXSELL
24.11.2013.
u 17:54

Uspjeh je u nama, neuspjeh je isto u nama. Dosta je izgovora, dosta je upiranja prstom u probleme, traženja krivaca preko granice. Dosta je alibija, nema ih više.

Osamdeset i osam delegata SDP-a Virovitičko-podravske županije biralo je u nedjelju na izbornoj konferenciji u Slatini članove Predsjedništva, nakon što su početkom studenog članovi stranke odabrali Tomislava Žagara za prvog čovjeka županijskog ogranka stranke.

Delegatima se obratio i predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, koji je istaknuo kako od njih očekuje da si postave ciljeve koji se samo naoko čine visokima, iako su u biti, poručuje Milanović, u stvarnosti potpuno u dosegu svakoga od delegata.

- Uspjeh je u nama, neuspjeh je isto u nama. Dosta je izgovora, dosta je upiranja prstom u probleme, traženja krivaca preko granice. Dosta je alibija, nema ih više. Sad smo u Europskoj uniji i nikada nismo imali bolju šansu. Naš je uspjeh, kao i naš neuspjeh, isključivo na nama – istaknuo je Milanović. On je ocijenio da je danas u odnosu na stanje prije dvije godine država uređenija, da građani imaju više razloga vjerovati u zakone i institucije te da se red koji SDP uvodi od dolaska na vlast provodi ''poštujući najviše standarde demokracije, zaštite svih manjina, prava i uključenosti“.

- Biramo igrati po najstrožim pravilima, to je najteže, ali zato igramo dugoročno – poručio je premijer Z. Milanović. Istaknuo je da je jedini način evaluacije učinjenog stalna analiza postupaka i odluka koje se donose, ali i jasan smjer politike koja je dosljednija svojim vrijednostima. U protivnom, ističe, krivac će uvijek biti netko drugi. - Budemo li se gubili, krivca ćemo opet tražiti u Beogradu, u nacionalnim manjinama, u Budimpešti, Berlinu. Ta soba je prazna. Nema neuspjeha drugdje, sami smo za nj odgovorni – kazao je Z. Milanović.

>>Bernardić šalabahterima pobijedio Mrsića i Marasa

Komentara 13

AT
alojz.tonja
20:47 24.11.2013.

Milanoviću,kada kažeš da su uspjesi u vama i isto tako da su neuspjesi u vama,mogu skromno primijetiti da u ove dvije godine koliko ste na vlasti,nisam zapazio niti jedan vaš uspjeh u dobrobiti Hrvatske,a neuspjeha ste imali bezbroj.Nemojte razmišljati dugoročno,jer vaš mandat traje još samo dvije godine,ako i toliko izdržite sa ovakvim načinom upravljanja državom,koju svakom novom mjerom sve više uništavate!!

ŠS
Štap sa glavom
20:21 24.11.2013.

Bubnu Zoke i osta živ. Živio naš voljeni Zoke.

GU
Gustavo
20:06 24.11.2013.

Obožavam kad socijaldemokrata izjavi kako će uspjeti samo najsposobniji, dakle snađi se druže, a ostali na kontejnere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije