Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD POČETKA LJETA

Dosad izdano dva milijuna COVID potvrda: 'Nije zabilježena nijedna poteškoća u radu'

Zagreb: Provjera valjanosti Covid potvrda o cijepljenju
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
27.09.2021.
u 11:57

Sustav izdavanja potvrda 1. lipnja razvila je Agencija za komercijalnu djelatnost i to mjesec dana ranije od ostalih članica EU

Hrvatski sustav dosad je izdao više od dva milijuna COVID potvrda, a aplikacija CovidGO preuzeta je više od 300.000 puta. 

- U gotovo četiri mjeseca nije zabilježena niti jedna poteškoća ili greška u radu, a građani su s lakoćom dolazili do svojih potvrda, priopćili su iz Agencije.  

Sustav izdavanja potvrda 1. lipnja razvila je Agencija za komercijalnu djelatnost i to mjesec dana ranije od ostalih članica EU. EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8.500 jedinstvenih izdavatelja, od čega 450 predstavljaju djelatnici HZZO-a, 4.000 djelatnici laboratorija za testiranje te 4.500 djelatnici ljekarni.

 - CovidGO služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik, a zbog sve većeg broj zahtjeva za COVID potvrdama u svakodnevnom životu građani žele aplikaciju koja omogućava da je njihova COVID potvrda uvijek pri ruci, smatraju. 

>> VIDEO Ako još imate dvojbi oko cijepljenja, HZJZ otvara savjetovalište za sva vaša pitanja



 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:34 27.09.2021.

Španjolski sud ih je zabranio dok u Italiji i Francuskoj gdje su na vlasti bivši bankari koji su radili za rodšilde uspješno aktivirale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije