Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANCIRFEST 2104

Donesite stare šeflje, vilice i žlice te pomognite ukrasiti Varaždin

špancirfest
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.07.2014.
u 11:00

Na bešteku će raditi mladi akademski kipar Petar Popijač, kako bi napravio jedinstvenu instalaciju te ukrasio Varaždin tijekom Špancirfesta

Kao i proteklih tako će i ove godine ulice Varaždina biti posebno ukrašene za festival uličnih šetača - Špancirfest.

I dok su lani ulice grada krasile instalacije od cipela koje su mnogi Varaždinci u tu svrhu donirali Turističkoj zajednici, ove će godine grad biti ukrašen - starim beštekom, odnosno starim vilicama, žlicama i drugim kuhinjskim pomagalima.

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, zato poziva sve Varaždince da donesu svoje stare žlice, vilice i šeflje te ih ostave u škrinji ispred Turističke zajednice grada Varaždina u Padovčevoj ulici, na broju 3.

- Na bešteku će raditi mladi akademski kipar Petar Popijač, kako bi napravio jedinstvenu instalaciju te ukrasio Varaždin tijekom Špancirfesta. Donesite vaš stari beštek da od njega nastane moderna umjetnost i pomognite ukrasiti ulice grada - poručili su jučer iz Turističke zajednice grada Varaždina iz koje podsjećaju kako je ova inicijativa samo jedna od mnogih koje Špancirfest čine posebnim festivalom.

- To je festival namijenjen svim generacijama posjetitelja, što je moguće zbog isprepletenosti starog i novog Varaždina, ali i zbog povezanosti arhitektonskih vizura grada i njegovog duha s modernim vremenom. Zato će ulice Varaždina dobiti nove sadržaje i umjetničku nadogradnju - ističu u Turističkoj zajednici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije