Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alternativa

Dok mnogi čekaju satima na Bregani i Maclju, na ovom prijelazu prema Sloveniji nema - nikoga!

GP Rakovec
Foto: Snimio čitatelj
1/3
08.04.2017.
u 17:43

Naš čitatelj se uvjerio kako na manjem graničnom prijelazu sa Slovenijom - nema čekanja!

Pojačane kontrole granica ovog su vikenda stvorile kolone i višesatna čekanja na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Ipak, na manjim graničnim prijelazima, naš čitatelj se uvjerio kako nema ni gužvi ni čekanja.

Riječ je o graničnom prijelazu Rakovec, nedaleko od GP Harmica.

Foto: Snimio čitatelj

Foto: Snimio čitatelj

Imate li i vi saznanja kakvo je stanje na drugim graničnim prijelazima ili imate prijedlog za alternativne pravce, javite nam se s informacijom i fotografijama na mail :javi@vecernji.net

>>Velike gužve na granicama sa Slovenijom: Na Bregani se čeka 3,5 sata, na Maclju 2,5...

Komentara 20

PR
prohujalo
21:13 08.04.2017.

Pošto sam danas čekao na Harmici za izlaz 105 minuta (od 8,15-10 sati) a najbliži drugi manji prijelaz je bio Klanjec udaljen 22 km iznenadio sam se sad kad sam saznao da postoji taj prijelaz Rakovec. Dao sam si trudaa i zaista postoji prijelaz Kraj Donji - Rakovec, Ali ima jedno ali.... U Hrvatskoj postoje: -Stalni međunarodni granični cestovni prijelazi I. kategorije (npr.Bregana) za sve putnike. Granični prijelaz I. kategorije je prijelaz za međunarodni promet na kojem se neprekidno obavljaju poslovi iz nadležnosti policije i carine, a sanitarni, veterinarski, fitosanitarni, prometni i poslovi tržišne inspekcije na način propisan zakonom i međudržavnim sporazumom. -Stalni međudržavni granični cestovni prijelazi II. kategorije (npr.mala Bregana,Harmica) za putnike zemalja HR i SLO (a mislim i sve državljane EU).Ne vrijedi za osobe npr. s BiH putovnicom. Granični prijelaz II. kategorije je prijelaz za međunarodni i međudržavni promet na kojem se obavljaju poslovi iz nadležnosti policije i carine, a poslovi inspekcija prema vrsti prijelaza i prometa koji se obavlja na prijelazu. -Granični prijelazi za pogranični promet (sa Republikom Slovenijom su): 1. Lucija - Brezovica, 2. Slum - Rakitovec, 3. Vele Mune - Starod, 4. Lipa - Novokračine, 5. Prezid - Novi kot, 6. Čabar - Potplanina, 7. Zamost - Osilnica, 8. Blaževci - Sodevci, 9. Prilišće - Žunići, 11. Obrež - Božakovo, 12. Vivodina - Krmačina, 13. Kašt - Radovica, 14. Brezovica - Brezovica, 15. Novo Selo Žumberačko - Planina, 16. Kraj Donji - Rakovec, 17. Gornji Čemehovec- Stara Vas, 18. Draše - Nova Vas, 19. Plavić - Sedlarjevo, 20. Luke Poljanske - Podčetrtek, 21. Mali Tabor - Rajnkovec, 22. Klenovac Humski - Rogatec, 23. Cvetlin - Z. Leskovec, 24. Gornja Voća - Drenovec, 25. Preseka - Središće, 26. Banfi - Raskrižje, 27. S. Martin na Muri - Hotiza. 1. Prijelaz granice u pograničnom prometu dozvoljen je s pograničnim propusnicama i dozvolama za prijelaz granice na pograničnim prijelazima koji su navedeni... 2. Liječnici, veterinari, primalje i osobe sličnih zanimanja mogu bez izvoznih i uvoznih dozvola i bez carine i drugih davanja i taksi prenositi il i prevoziti iz jednoga pograničnog područja u drugo instrumente i materijal kojeg koriste za pomoć, odnosno za humanitarne svrhe. 3. Granični prijela zi za pogranični promet u pravilu su otvoreni od 6 do 22 sata. 4. Stalna mješovita komisija može, bez obzira na odredbu članka 4., odrediti da je u određenom vremenskom razdoblju na pojedinim graničnim prijelazima za pogranični promet moguć promet za sve državljane ugovornih stranaka s važećim ispravama za prijelaz državne granice (putovnicama odnosno osobnim iskaznicama). I to bi bilo to.

FI
Fieldhockey
20:14 08.04.2017.

To je granični prijelaz preko kojeg mogu samo oni koji žive 5 km od granice i imaju posebnu propusnicu.

ST
stomiovotreba
18:32 08.04.2017.

Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije