Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SILOVAO SUPRUGU I ZLOSTAVLJAO DJECU

Dobio djelomično uvjetnu kaznu od dvije i pol godine. U zatvor ide na šest mjeseci

Ilustracija
Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
10.11.2021.
u 17:00

Prema optužnici, teretio ga se da je od lipnja 2015. do svibnja 2018., nasrtao na suprugu ako je on htio imati seksualne odnose s njom, a ona je to odbijala. Pri tome ju je nasilno svlačio, šamarao, udarao po cijelom tijelu...

Muškarac (40) (ne navodimo identitet zbog zaštite optuženikove obitelji, op.a.) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu  od dvije i pol godine zatvora zbog silovanja supruge i nasilja nad svojom djecom. Od izrečene mu kazne, šest mjeseci mora provesti u zatvoru, a ostatak kazne mu se mijenja uvjetnom uz rok kušnje od tri godine.

Prema optužnici, teretio ga se da je od lipnja 2015. do svibnja 2018., nasrtao na suprugu ako je on htio imati seksualne odnose s njom, a ona je to odbijala. Pri tome ju je nasilno svlačio, šamarao, udarao po cijelom tijelu... Iako ga je supruga odgurivala od sebe i plakala svukao bi je te nasilno s njom imao seksualni odnos. Također je suprugu vrijeđao govoreći joj da je kurva, raspuštenica, neodgojena kuja, a u svibnju 2018. joj je i zaprijetio:

-  Moraš se od mene rastati i otići u Libanon bez ikakvih prava i napustiti djecu. U suprotnom ću te ubiti, raskomadati i u vreći poslati tvojoj obitelji.

Osim toga, optužen je da je maloljetnog sina vrijeđao, govoreći mu da je magarac. Šamarao ga je, a vikao je i na kćer koja se žalila majci da je i tuče.

- Priznajem krivnju. Žao mi je zbog ovog postupka, pogotovo zbog djece koju volim. U zadnje vrijeme u jako sam dobrom odnosima sa svojom suprugom iako je u tijeku rastava. Brinem se za svoju ženu i djecu, našao sam im stan i plaćam stanarinu već dvije godine jer moja supruga ima malu plaću. Za djecu dajem novac i pored onog iznosa koji je određen kao alimentacija,  plaćam im i instrukcije iz hrvatskog jezika - rekao je 40-godišnjak u svojoj obrani.

Sud mu je olakotnim cijenio priznanje, neosuđivanost kao i to  što skrbi o obitelji, a otegotnih okolnosti nije našao.

Komentara 1

RU
rucna
17:59 10.11.2021.

U zatvor mora ona jer nije ispunjavala svoje bracne duznosti. Zatvorili ste neduzna covijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije