Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo i razbojstvo

Dobio 13 i pol godina pa pitao stražara: I što sad?

Aleksandar Todorović
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
17.11.2015.
u 12:25

Sve se dogodilo u prosincu 2010. u zagrebačkoj Dubravi, kada je Todorović, naoružan pištoljem, upao u poslovnicu Volksbanke namjeravajući je orobiti

– I što sad? – jedva čujnim glasom upitao je Aleksandar Todorović jučer na zagrebačkom Županijskom sudu pravosudnog policajca koji je sjedio pored njega u trenutku kada mu je Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća, obznanila da je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 i pol godina zatvora zbog teškog ubojstva, razbojstva i opće opasne radnje.

Uzeo 178.000 kuna

A sve navedeno dogodilo se u prosincu 2010. u zagrebačkoj Dubravi, kada je Todorović, naoružan pištoljem, upao u poslovnicu Volksbanke namjeravajući je orobiti. U tome ga je pokušao spriječiti zaštitar Damir Klapšec (49), no Todorović je zapucao prema njemu te ga je usmrtio. Nakon toga iz banke je uzeo 178.000 kuna te je pobjegao, a policiji, koja je imala njegovu snimku s nadzornih kamera, trebale su tri godine da ga nađe i uhiti.

Ispostavilo se da je riječ o čovjeku koji je blago mentalno retardiran i koji je tri godine živio kao da se ništa nije dogodilo. Njegovo zdravstveno stanje, te činjenica da je u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv, kao i to što do događaja iz banke nije imao nikakvih problema sa zakonom, razlog je zašto mu je pri odmjeravanju kazne izreklo kaznu sukladno zakonskom minimumu (za ubojstvo je dobio 10 godina zatvora, nap. a.).

– Ovo vijeće smatra da je utvrđeno da ste vi počinitelj jer ste s pištoljem ušli u banku namjeravajući je orobiti. Na tom putu vam se ispriječio zaštitar i vi ste ga lišili života, a samo pukom srećom nitko drugi nije stradao. Zašto ste to učinili znate samo vi, a izrečena kazna je takva i jer vijeće nije našlo one osobito teške okolnosti kod ovakvih djela, odnosno nije riječ o djelu koje ste dulje vrijeme planirali – kazala je sutkinja u obrazloženju.

Odustali od Jeleča

Osim Todorovića za poticanje na razbojstvo bio je optužen i Željko Jeleč, no tužiteljstvo je prošli tjedan odustalo od njegova progona zbog nedostatka dokaza, jer su dokazi koji su ga teretili izdvojeni iz spisa kao nezakoniti.

Komentara 8

Avatar dario554433
dario554433
13:45 17.11.2015.

Dobio 13 i pol godina pa pitao stražara: I što sad ?, a ovaj mu veli -pa ništa, sjedni i čekaj

Avatar Marijanček
Marijanček
14:25 18.11.2015.

Tko kaže da je on malo retardiran pišete gluposti ja sam susjeda i jako ih dobro znam kada se radi o njegovoj koži odma je malo metalno retardiran dobra je to gluma , kada sam ga upitala Aco zašto sisi to napravio , pogledao me i još ktome dodao da je mogao i sebe ubiti , pametniji je on od mene i od vas .

AN
anonimus00
13:26 17.11.2015.

maknuti iz sudstva ovakve gluposti kao sto je ubrojivost.ubio si covjeka,dozivotna i truni u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije