Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Djevojčica poginula pod kotačima auta kad je išla kupiti sok

Stradala djevojčica Sara, koja je najesen trebala krenuti u peti razred, najstarije je od četvero djece Ivice i Jelene Franjić koji su u Crnom Selu prije dvije godine sagradili kuću
13. srpnja 2011. u 13:22 24 komentara 183 prikaza
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Ajoj, tko će meni sada svako jutro dolaziti, poljubiti me u obraz i pitati treba li mi što – iz svega glasa plakala je i zapomagala Kata Franjić, baka 11-godišnje djevojčice Sare Franjić koja je oko 11 sati poginula samo nekoliko desetaka metara od svoje kuće u Crnom Selu, nedaleko od Velike Kopanice, u naletu BMW-a slavonskobrodskih registarskih oznaka. Sve se, prepričava očevitkinja Katica Šapina, susjeda Franjićevih, dogodilo gotovo u trenu.

Trebala krenuti u 5. razred

– I sama se opskrbljujem u kombiju koji nekoliko puta tjedno prolazi kroz naše selo i prodaje prehrambene proizvode. Mala Sara i njezina majka Jelena bile su kod kombija kada i ja. Kupile su kruh  i otišle preko ceste svojoj kući. Ubrzo je Sara, koju znam kao predobro dijete puno radosti, opet došla do kombija da kupi neki sok i već sam se okrenula prema svojoj kući kada sam čula jak tupi zvuk, baš kao da je s nekog vozila otpala puknuta guma. Okrenula sam se i vidjela da zrakom ne leti guma nego dijete. Kada je palo na tlo, vidjela sam da je to Sara. Brzo sam iz kuće donijela vode i umila joj lice, ali je samo sklopila oči. Strašno, to nikad neću zaboraviti – kaže susjeda Franjićevih Katica Šapina.

U kuću i dvorište Franjićevih na vijest o Sarinoj pogibiji stigli su brojni rođaci, kumovi i prijatelji, svi šute prepuni sućuti i tuge. Stradala djevojčica Sara, koja je najesen trebala krenuti u peti razred, najstarije je od četvero djece Ivice i Jelene Franjić koji su u Crnom Selu prije dvije godine sagradili kuću.

– Došli su tu iz obližnjeg sela Jaruge, ni kuću još nisu posve završili, a evo što ih je snašlo – kaže jedna od najbližih susjeda. Okupljeni u domu i dvorištu Franjićevih nerado pričaju, šutnja sve govori, ali ističu kako su i prije upozoravali da je cesta kroz Crno Selo postala previše opasna.

– Bezbroj smo puta upozoravali na frekventan promet i ponašanje vozača, osobito kamiona. Većina vozača ovim dijelom ceste kroz Crno Selo i dalje kroz Sikirevce, Kruševicu i Slavonski Šamac, vozi divlje, ne poštuje ni najosnovnije prometne znakove. To se pogotovu tiče vozača koji prevoze šljunak jer im naručitelji plaćaju po broju tura i zato žele pod svaku cijenu prevesti što više i doći do željene zarade, a što će biti s nama pješacima i drugim sudionicima u prometu zbog takve bezobzirne vožnje nikoga nije briga – kaže susjed Josip.

U selu nema trgovine

– Krivicu snose i obrtnici koji iz kombija prodaju u našim selima. Istina, to ne bi činili da u selima ima trgovina, ali kako nema, dođu u selo i trube, a tko od mještana odmah ne dotrči do kombija ostane taj dan bez kruha ili nečega drugog. Da to čine pored ceste, još nekako, ali i ovaj put – kaže susjeda Katica Šapina – bio je uz rub ceste i dijete prelazeći kolnik nije imalo dobar pregled nailazi li iz suprotnog smjera vozilo.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • JackRussell:

    A gdje bi taj kombi trebao stati? Vrlo često dostavljaći opreme u trgovine nemaju gdje stati u samoj blizini trgovine pa upale četiri žmigavca i stanu sa strane, a ta je djevojčica pretrčavala cestu mimo pješačkog prijelaza i nažalost sama ... prikaži još! je kriva za tragediju.

  • zelenooq:

    koliko je djevojcica kriva toliko je kriv i taj kombi koji se zaustavio nasred ceste i ucinio ju nepreglednom na tom dijelu shto je na koncu koshtalo zivota malu djevojcicu jer niti je ona vidjela zovilo,niti je vozilo vidjelo nju ... prikaži još! treba josh registrirati i eventualni krivnju vozaca koilko je brzo vozio i koliko je morao i trebao usporiti kada mu je bilo nepregledno

  • tintilinic100:

    Na žalost, dogodilo se neizbježno. Kombi obavlja \"pokretnu trgovinu\"??? Koliko je takvih po našim cestama. Samo stane sa strane gdje godi bilo i smeta u prometu. Ugrožava vidik, a auto koji je iza nema pregled ceste kakav bi imao da ... prikaži još! normalno prometuje. Nije kriv vozač ovog starog vozila, krivi su svi ostali sudionici u prometu. Od curice koja je nepropisno prelazila cestu, pa do ovoga iz pokretne trgovine koji je spriječio pogled i natjerao vozača iza sebe da ga obilazi. Do kada će nevini ljudi ostajati krivi?? Dok se ne kazne ovi drugi, a njih zagovaraju svi. Jao treba nam pokretna trgovina, teško se je prošetati do prve nepokretne.))