Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak objavila rezultate istraživanja: 'To mi daje snagu protiv onih koji dižu tužbe protiv napretka'

Rezultati pokazuju da uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razred osnovne škole podržava 87 posto ispitanika, a ne podržava 8,3 posto
09. srpnja 2018. u 12:14 23 komentara 1100 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objavila je rezultate istraživanja o javnim politikama njezina tima koji pokazuju veliku podršku uvođenju obvezne informatike u 5. i 6. razred te digitalnoj transformaciji škola.

Ministrica Blaženka Divjak Reforma obrazovanja Ministrica Divjak: Posljednji u Europi uvodimo informatiku, a to su krive esktremne skupine

- Tijekom lipnja istražili smo na 800 ispitanika mišljenje o javnim politikama mog tima, tako da vam ekskluzivno mogu predstaviti rezultate na koje sam doista posebno ponosna! Upravo ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću i koji dižu ustavne tužbe protiv napretka oko kojeg jasno postoji suglasje u društvu - objavila je Divjak na Facebooku.

Rezultati pokazuju da uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razred osnovne škole podržava 87 posto ispitanika, a ne podržava 8,3 posto. Podrška je najizraženija kod ispitanika s visokim obrazovanjem (94,2 posto).

Digitalnu transformaciju škola podržava pak 78,1 posto ispitanika, dok je ne podržava 14,8 posto.

Blaženka Divjak
1 / 24
Norijada
INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • ante_pustinjak:

    zašto ministrica ne prozbori koju o završnim svjedodžbama u ovoj šk. god. 2017/18.? zašto su izbačene rubrike o imenima roditelja i spolu? navodno je neka ravnateljica to objasnila zaštitom osobnih podataka! a zašto je onda ostao oib? što ako se ... prikaži još! dijete zove matija ili borna, primjerice? po čemu će se znati je li muško ili žensko?! mislim da je to tiho i podmuklo provođenje IK na djelu: ukini ove rubrike, a nagodinu uvedi roditelj 1 i roditelj 2 (kao primjerice u francuskoj i španjolskoj). netko bi zbog toga morao odgovarati odn. dati neopozivu ostavku! zar nije ministrica odgovorna po "zapovjednoj liniji"?! ona sve dokumente potpisuje i amenuje! roditelji bi trebali i morat će prosvjedovati! makar na ulici, ako drugačije ne ide!

  • ilija26:

    Smeće kao i ona Dalićka

  • dalibor.hren:

    Normalno je da informatika bude obavezan predmet o osnovnoj školi. No, način uvođenja nije jasan, nije dobar: U šk. godini 2018/19. kreću 5.i6. razredi. Po kojim će programu raditi jedni, a po kojem drugi? Za godinu dana predmet se uvodi ... prikaži još! u 7.i8. razrede. Osmim i petim će razredima to biti prva, a šestim i sedmim druga godina učenja!? Trebalo je krenuti od petih i bilo bi sve jasno, Još je jedna stvar nejasna: 87% ispitanika podržava, a 8,3% ne??? Nadam se da ministrica nije završila fakultet sa Lovrić - Merzel - Sekulić!