Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Informatika u školama

Divjak objavila rezultate istraživanja: 'To mi daje snagu protiv onih koji dižu tužbe protiv napretka'

Blaženka Divjak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
09.07.2018.
u 12:14

Rezultati pokazuju da uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razred osnovne škole podržava 87 posto ispitanika, a ne podržava 8,3 posto

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objavila je rezultate istraživanja o javnim politikama njezina tima koji pokazuju veliku podršku uvođenju obvezne informatike u 5. i 6. razred te digitalnoj transformaciji škola.

- Tijekom lipnja istražili smo na 800 ispitanika mišljenje o javnim politikama mog tima, tako da vam ekskluzivno mogu predstaviti rezultate na koje sam doista posebno ponosna! Upravo ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću i koji dižu ustavne tužbe protiv napretka oko kojeg jasno postoji suglasje u društvu - objavila je Divjak na Facebooku.

Rezultati pokazuju da uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razred osnovne škole podržava 87 posto ispitanika, a ne podržava 8,3 posto. Podrška je najizraženija kod ispitanika s visokim obrazovanjem (94,2 posto).

Digitalnu transformaciju škola podržava pak 78,1 posto ispitanika, dok je ne podržava 14,8 posto.

Blaženka Divjak
1/24

Komentara 23

AP
ante_pustinjak
15:43 09.07.2018.

zašto ministrica ne prozbori koju o završnim svjedodžbama u ovoj šk. god. 2017/18.? zašto su izbačene rubrike o imenima roditelja i spolu? navodno je neka ravnateljica to objasnila zaštitom osobnih podataka! a zašto je onda ostao oib? što ako se dijete zove matija ili borna, primjerice? po čemu će se znati je li muško ili žensko?! mislim da je to tiho i podmuklo provođenje IK na djelu: ukini ove rubrike, a nagodinu uvedi roditelj 1 i roditelj 2 (kao primjerice u francuskoj i španjolskoj). netko bi zbog toga morao odgovarati odn. dati neopozivu ostavku! zar nije ministrica odgovorna po "zapovjednoj liniji"?! ona sve dokumente potpisuje i amenuje! roditelji bi trebali i morat će prosvjedovati! makar na ulici, ako drugačije ne ide!

IL
ilija26
16:25 09.07.2018.

Smeće kao i ona Dalićka

AR
Artukovic
12:25 09.07.2018.

A ko se uopće bunio protiv informatike u školama......radite slučaj gdje ga ni nema,samo da sebi daju na važnosti i potroše neku kunu na istraživanja.Drugi puta vas molim da meni na račun isplatit jedan posto onoga što ste platili za to famozni ispitivanje,A ja ću vam dati iste podatke ko i oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije