Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda i dalje raste

Dio životinja preseljen unutar ZOO vrta u Osijeku, voda i dalje raste

poplava
Davor Javorović/PIXSELL
17.06.2013.
u 12:37

Pojedinim životinjama odgovara ovakvo stanje poput močvarnih antilopa, labudova, pelikana, kornjača koje uživaju u "povećanom jezeru", dok čimpanze u svojim nastambama prave kule od blata

Vukovi, bizoni i ljame preseljeni su iz svojih nastambi u osječkom ZOO vrtu zbog visokog vodostaja Drave i nadiranja podzemnih voda na suša mjesta unutar ZOO vrta. Voda je stigla i do vanjskih nastambi zebri, sazin antilopa, deva, ljama, emua, bizona, jelena. Zoološki je stoga zatvoren prošloga tjedna, a o razini vode ovisi kada će posjetiteljima ponovno otvoriti svoja vrata.

– Situacija se zakomplicirala od subote u noći. Stanje je sve teže jer je razina podzemnih voda svakim danom raste po 10 centimetara. Drava bi morala pasti još nekoliko metara pa da vode prestanu potiskivati jezera unutar ZOO vrta – kaže Tatjana Elez, glasnogovornica osječkog Unikoma, tvrtke koja se brine o ZOO vrtu. Očekuje se pomoć djelatnika Hrvatskih voda koji će s tri pumpe prazniti veliko i malo jezero, a djelatnici ZOO vrta nastavljaju raditi sa šest pumpi.

– Pojedinim životinjama čak i odgovara ovakvo stanje poput močvarnih antilopa, labudova, pelikana, kornjača koje uživaju u "povećanom jezeru" dok čimpanze u svojim nastambama, u kojima su lokve vode pomiješane sa zemljom, prave kule od blata – izvijestila je Elez.

>>Osijek: Sprema se i evakuacija životinja iz ZOO-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije