Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slučaju poplave

Osijek: Sprema se i evakuacija životinja iz ZOO-a

poplava,drava,izlijevanje,portal (1)
Davor Javorović/PIXSELL
11.06.2013.
u 12:22

Do daljnjega je za sav promet zatvorena takozvana tenkovska cesta u Baranji koja spaja Zmajevac i Batinu, kao i ona koja prolazi kroz Kopački rit

U osječkom zoološkom vrtu pripremljen je plan evakuacije životinja u slučaju poplave jer se Drava prelila na lijevu obalu. Svoju nastambu za sada su morali napustiti samo vukovi koji su preseljeni na suhi teren unutar zoološkog vrta.

– Opasnosti za životinje trenutačno nema. U pripremi je šest pumpi za ispumpavanje vode, izgrađeni su nasipi i uvedena su noćna dežurstva. Nama sama Drava ne čini toliki problem, koliko smo ugroženi zbog visokih podzemnih voda – rekla je Tatjana Elez, glasnogovornica osječkog Unikoma, tvrtke koja brine o ZOO vrtu. Plan evakuacije životinja, napomenula je, obuhvaća njihovo raseljavanje unutar postojećeg prostora zoološkog vrta. Unatoč opasnosti koja dolazi, životinje se, prenosi, ponašaju normalno.

– U kontaktu smo s djelatnicima Hrvatskih voda i stalno pratimo vodostaj. Zbog visoke Drave s radom je prestala prometovati i Kompa jer rijeka kao da stoji – dodala je Elez. Zbog nadolazećeg vrha vodenog vala na Dunavu od jučer je do daljnjega za sav promet zatvorena takozvana tenkovska cesta u Baranji koja spaja Zmajevac i Batinu, kao i ona koja prolazi kroz Kopački rit između naselja Kozjak, Podunavlje i Kopačevo.

>>Dunav raste i dalje. Kod Batine veći za 36 centimetara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije