Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čakovec

Desetak trgovina i 150 novih radnih mjesta

'30.10.2013., Cakovec - Maja Djurkin Medjimurec, direktorica velikog trgovackog centra Galerija Sjever koji ceka otvorenje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
30.10.2013.
u 14:15

Trgovački centar se nalazi na zemljištu od 20.000 četvornih metara i ima 200 besplatnih parkirnih mjesta za kupce

Pedeset milijuna kuna uložila je tvrtka Đurkin u izgradnju specijaliziranog trgovačkog centra Galerija sjever u Svetojelenskoj ulici u Čakovcu, jedne od najvećih investicija u posljednje vrijeme u Međimurskoj županiji.

U desetak trgovina, među kojima su i brendovi poput C&A, Müllera, Newyorkera, Deichmanna, Kika i Spara, kojih dosad nije bilo u Međimurju, bit će zaposleno otprilike 150 radnika.

- Trgovački centar se nalazi na zemljištu od 20.000 četvornih metara s ukupnom zakupnom površinom od 7000 četvornih metara i 200 besplatnih parkirnih mjesta za kupce. Izgradnja je trajala pet i pol mjeseci od dana dobivanja građevinske dozvole do ishođenja uporabne dozvole, a nositelji izgradnje bili su čakovečke tvrtke Međimurje graditeljstvo i Đurkin. Dnevno je na investiciji radilo stotinjak ljudi, a indirektno, na svim vezanim poslovima, i više od tisuću njih - istaknula je jučer na konferenciji za novinare voditeljica Galerije sjever Maja Đurkin Međimurec, koja je najavila otvorenje 7. studenog.

Popunjeno je već 95 posto prostora. Glavni projektant trgovačkog centra je čakovečki arhitekt Bojan Perhoč iz tvrtke Urbia. U centru očekuju i kupce iz susjednih županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije