Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć invalidima

Deset gradova, općina i županija dobilo 1,5 milijuna kuna

milanka opačić
Žarko Bašić/PIXSELL
21.09.2012.
u 14:35

U Požegi su potpisani ugovori o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom.

U nazočnosti potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić te ministra branitelja Predraga Matića predstavnici gradova Požege, Preloga, Daruvara, Petrinje, Belog Manastira, Rijeke, Kutine, Bakra, Knina i Raba, općina Antunovac i Krapinske Toplice kao i Virovitičko-podravske županije, potpisali su danas u Požegi ugovore o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom.

– Ovo je prekrasna priča o suradnji dvaju ministarstava kako bi se pomoglo ljudima različitih vrsta stradavanja koje muče isti životni problemi – rekao je ministar Matić.

– Kod nas je još uvijek prevelik broj osoba s invaliditetom u odnosu na broj ustanova koje su prilagođene njima. Za ove ugovore osigurali smo 1,5 milijuna kuna koje bi trebale pripomoći u rješavanju tih problema – istaknula je ministrica Opačić. Sufinanciranje projekata kojima se pomaže osobama s invaliditetom pokrenulo je 2004. godine bivše ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti i od tada je za te namjene utrošeno 12 milijuna kuna.

Grad Požega dobio je 150.000 kuna koje će utrošiti u gradnju podizne platforme u gradskoj kući kako bi osobe s invaliditetom lakše mogle doći do gradskih službi koje im trebaju. U Požegi je inače registrirano 2914 osoba s invaliditetom ili 11 posto od ukupnog stanovništva.

Komentara 3

Avatar MK
MK
15:42 21.09.2012.

...podsjeca me nekako na Ratka Mladica kako dijeli Toblerone-Cokolade u Srebrenici (to mi je onako palo na pamet).

ŽA
žacanko
17:09 21.09.2012.

Odlično! Za peticu,samo me interesira zašto u Požegi za platformu u gradskoj kući kada tamo do gradonačelnika nemožete osim ako se ne ispovijedite portiru ap onda on sve prenese tajnici,pa ona izvaže da li to uopće smije predočiti g.Ronku,a onda on odlučuje kojoj će pročelnici dodijeliti "predmet"a ako mu se ne sviđa onda ga za stranku neće ni biti.Uzalud joj "rampa" kada ju je već podigao dični nam gradonačelnik.

SL
slavodobitnik
18:38 21.09.2012.

Mislilo se i za kružni tok kod zgrade požeške Pošte da neće biti funkcionalan. Međutim, kružni tok je odlična izvedba. Sad je na redu ulica Republike Hrvatske,radovi su nastavljeni i ta ulica će biti ljepša,a imati će i veći broj parkirališnih mjesta. Čestitam gradonačelniku, dobro planira i radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije