Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan stav

Dačić ne sumnja u početak pregovora s EU

ivica dačić
Davor Javorović/PIXSELL
28.05.2013.
u 12:07

Dačić ne očekuje probleme s primjenom sporazuma i očekuje datum početka pregovora krajem lipnja

Srbijanski premijer Ivica Dačić novinarima je u Beogradu nakon otvaranja 95. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije UN-a rekao da očekuje dobre vijesti iz Bruxellesa koji 27. ili 28. lipnja treba odlučiti hoće li Srbija dobiti datum za početak pregovora o članstvu u EU, javljaju mediji u Srbiji.

Srbija je, tvrdi Dačić, zaslužila datum zbog svega što je učinila, čak i bez svih planova i dogovora o implementaciji, i dodao je da "svi članovi srbijanske vlade dijele uvjerenje kako apsolutno nema nikakvih razloga da ne dobijemo datum" i "to bi bila potpuno nepravedna odluka".

– Do 27., odnosno 28. lipnja predviđeno je nekoliko koraka, prije svega u definiranju planova i zakonskih rješenja koja treba mijenjati da bi se sporazum implementirao. Ne očekujem veće teškoće u implementaciji do tada – rekao je Dačić govoreći o primjeni sporazuma Beograda i Prištine kojemu se Srbi na sjeveru Kosova odlučno odupiru, a neskrivenu potporu imaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čak i u njenom samom vrhu.

>>'Da je postojala ljubav u Jugoslaviji, ne bismo ratovali'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije