Naslovnica Vijesti Svijet

Coca-Cola morala povući plakate iz Budimpešte, 40.000 Mađara potpisalo peticiju

Sporne su plakate ipak objavili na svome Facebooku, a po gradu su postavili novena kojima je zastava s duginim bojama
22. kolovoza 2019. u 13:35 6 komentara 843 prikaza
Foto: Facebook/Coca-Cola

Nova reklamna kampanja kojom je Coca-Cola u Mađarskoj pokušala promovirati jednakost i toleranciju povučena je uslijed pritiska javnosti i konzervativnih političara. Naime, plakati na kojima se mogu vidjeti homoseksualne osobe koje piju popularni gazirani napitak izazvali su takav nemir da se raspisala peticija koju je potpisalo 40.000 nezadovoljnih građana Budimpešte koji su tražili uklanjanje spornih plakata.

PROTIV LGBT-A Reklama izazvala buru reakcija: Mađari, bojkotirajte Coca-Colu, to je gej lobi

- Započinjemo bojkotom Coca-Cole. I u našoj peticiji molimo za pomoć u što bržem uklanjanju plakata i suzbijanju homoseksualnog lobija koji cilja djecu, obitelji i društvo u cjelini -  poručila je Eszter Schittl, pokretačica peticije i direktorica kampanje CitizenGO u Mađarskoj.  

Ništa blaži nije bio ni Boldog István, zamjenik govornika stranke premijere Viktora Orbana koji je dodao kako neće piti Colu dok se sporni plakati ne maknu te je uza sve na svojoj stranici poručio da 'vjeruje u Boga, vjeruje u domovinu, vjeruje u božansku vječnu istinu i uskrsnuće Mađarske'.

Uslijed sve većeg negodovanja oglasio se i najstariji svjetski proizvođač bezalkoholnih pića.

- Vjerujemo da i heteroseksualne i homoseksualne osobe imaju pravo voljeti koga god žele, onako kako oni žele. Ovim zaista želimo prenijeti poruku: naše je uvjerenje da svi imaju pravo na naklonost i ljubav; da je osjećaj ljubavi isti (#loveislove) - odgovorili su iz Coca-Cole objasnivši da su kampanju 'Ljubav je ljubav' pokrenuli uoči poznatog glazbenog festivala Sziget s čijom inicijativom 'Ljubavna revolucija' kompanija rado surađuje u promociji ravnopravnosti i različitosti kao temeljnih zajedničkih vrijednosti.

Sporne su plakate ipak objavili na svome Facebooku, a po gradu su postavili nove plakate na kojima je zastava s duginim bojama.

 

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  danas svakog možeš napasti i zaustaviti ako ga optužiš da vrijeđa tvoje osjećaje i uvjerenja. kako se ova liberalna opsjednutost okreće protiv svojih roditelja...

 • Avatar Radagast
  Radagast:

  Bravo Mađari!!!

 • Guravac_Goran:

  Svaki treci hetero brak se raspadne, a homo zajednica dvaju osoba rijetko dozivi i par godina ,glavna osobina je teski promiskuitet i veliki postotak STI tu je ljubav zastupljena u mrvicama i cesto izuzetno nasilna narocito u lezbijskim vezama