Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuk Jeremić:

'Članice VS-a spriječile Srbiju da sudjeluje na sastanku o Kosovu'

vuk jeremić
AFP/Pixsell
29.07.2011.
u 11:07

– Očito je potrebno da se istina o događajima na Kosovu sakrije od međunarodne zajednice – smatra šef srbijanske diplomacije

Sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku vezan uz najnovije događaje na Kosovu i u Metohiji završio se nešto poslije ponoći, a srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić nije mogao sudjelovati na sastanku jer su se njegovoj nazočnosti na sastanku protivile tri članice Vijeća.

– Tri stalne članice iskoristile su pravo veta i spriječile Srbiju u sudjelovanju na tom sastanku – kazao je Jeremić za RTS te dodao da je većina članica poduprla nazočnost Srbije, ali snaga veta bila je jača.

– Očito je potrebno da se istina o događajima na Kosovu sakrije od međunarodne zajednice. Tko je naredio slanje albanskih paravojnih jedinica, tko je znao za to, tko je ohrabrio takvo ponašanje, zašto je Eulex napustio sjever pokrajine te je li jednostrana akcija dopuštena, pitanja su koja treba postaviti, ali nije dopušteno postaviti ih – smatra šef srbijanske diplomacije.

Ipak, odlučio je da se ta pitanja neće moći stalno izbjegavati jer će se krajem kolovoza održati redovita javna sjednica VS-a o Kosovu na kojoj će ih on postaviti. 

– Tada će se morati izjasniti o zahtjevu Srbije za pokretanje istrage jesu li njihovi štićenici trgovali organima otetih Srba – rekao je Jeremić te dodao da je izaslanstvo Srbije svoje izlaganje kao javni dokument predala svim članicama UN-a.

Komentara 49

RO
RULER OF FOOLS
14:23 29.07.2011.

Ludi Milojko paaaaaaa....aljbanjerosi su imali od koga naučiti tu školu ! \"ne čini drugome ono što ne želiš da se dogodi i tebi\"

RO
RULER OF FOOLS
14:37 29.07.2011.

29.07.2011. u 14:35h Ludi Milojko ma ne brini ti milojko pokristijanit ćemo mi hrvatske muslimane.... ...čuvajte vi ono što je preostalo....makar će i tu biti minusa...još malo

VE
velikazmija
14:14 29.07.2011.

alo vuče jeremiću kosovo je priznata republikabi nema paravojni --jedine paravojne su srpske snage ako ih ima na kosovu a rose su kosovske specijalne jedinice--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije