Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Lorencin:

'Cilj je u šest godina realizirati 7 milijardi eura investicija u turizam'

Darko Lorencin
Duško Marušić/PIXSELL
05.03.2014.
u 17:30

- Turizam je u Hrvatskoj sektor koji čini čak 15 posto BDP-a i zbog toga je od iznimne važnosti za naše gospodarstvo - rekao je ministar u Berlinu.

Ministar turizma Darko Lorencin se na jednom od najvećih turističkih sajmova, ITB u Berlinu, sastao s generalnim tajnikom UNWTO-a, Talebom Rifaijem, kojega je upoznao sa odličnim prošlogodišnjim turističkim rezultatima i aktivnostima u turističkom sektoru Republike Hrvatske, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

"Ministar je predstavio aktivnosti vezane uz implementaciju Strategije, privatizaciju turističkih kompanija, transformaciju sustava turističkih zajednica u DMO te koncept razvoja pojedinih destinacija u pred i post sezone (tzv. PPS), kroz poticanje manifestacija i stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, navevši primjer Red Bull Air Race svjetskog prvenstva 2014. koje se u travnju održava u Rovinju te festivala Ultra Europe koji se u srpnju održava u Splitu", pišu iz Ministarstva.

"U procesu izdavanja viza učinjeni su mnogi napreci"

Jedna od tema bio je i vizni režim koji predstavlja izazov za sve zemlje EU pa tako i Hrvatsku. - U procesu izdavanja viza učinjeni su mnogi napreci. Otvoreni su vizni centri, smanjen je broj potrebnih dokumenata, omogućena online prijava, no i dalje ćemo nastojati da se cijeli proces, dodatno pojednostavi. Nedavno smo bili u Rusiji i Ukrajini, gdje smo predstavili turističku ponudu naše zemlje, ali i sve potencijalne turiste detaljno upoznali s mogućnostima oko izdavanja viza, a ovoga ćemo mjeseca ponovno posjetiti Rusiji, odnosno turistički sajam MITT u Moskvi - rekao je Lorencin i najavio da će uskoro ponovno razgovarati s predstavnicima Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na temu dodatnog pojednostavljenja i ubrzavanja procesa izdavanja viza.

Ministar je sudjelovao i na konferenciji za medije u sklopu koje je predstavljena turistička ponuda Hrvatske u 2014. godini. Uz ministra, konferenciju su održali direktorica Glavnog ureda HTZ-a, Meri Matešić i direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, Mato Radić.

Cilj je u narednih šest godina realizirati novih 7 milijardi eura investicija

- Turizam je u Hrvatskoj sektor koji čini čak 15 posto BDP-a i zbog toga je od iznimne važnosti  za naše gospodarstvo. Upravo zato, vrlo je važno razvijati turističke potencijale kojima obiluje naša zemlja te stvarati nove motive dolazaka, odnosno nove i inovativne turističke proizvode, posebice u razdoblju pred i posezone. Razvoj inovativnih turističkih proizvoda, koji će pridonijeti rastu turističke potrošnje, i ovogodišnji je cilj Ministarstva turizma, pa su tako i aktivnosti koje provodimo usmjerene upravo na razvoj i jačanje navedenog segmenta - kazao je ministar i dodao kako je "dugoročan cilj u narednih šest godina realizirati novih 7 milijardi eura investicija u turistički sektor, koje će se velikim dijelom odnositi na dizanje kvalitete, ali i smještajne hotelskog smještaja".

>>Privatnom smještaju 8,8 milijuna za bazene

>>Nijemci pitaju: Zašto ništa ne govorite o hidroavionima?

Komentara 5

TO
torcidaš
18:18 05.03.2014.

Kokošinjcem vlada gripa razboleli se svi, samo lupetaju trebamo ovo u nardenih sedamsto godina, trebamo ono u nardenih milijun, trebamo danas trebali smo prije dvijeipol nesposobni zgubidani.

Avatar deziderij
deziderij
18:12 05.03.2014.

Kakav ministar, mama mia i gospe moja.

NV
novo vriijeme
21:08 05.03.2014.

I onda je Lorencin brojeći ovčice usnuo divan san 6 milijardi investicija a on na vlasti još šest godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije