Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satirički tjednik

Charlie Hebdo na godišnjicu atentata stavlja na naslovnicu bradatog Boga ubojicu

Je suis Charlie
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
04.01.2016.
u 07:32

Taj broj će biti tiskan u oko milijun primjeraka, od kojih će desetine tisuća biti poslane u inozemstvo.

Za prvu godišnjicu džihadističkog atentata koji je desetkovao njegovu redakciju, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo će u srijedu na naslovnicu posebnog izdanja staviti bradatog Boga u krvavoj odjeći s kalašnjikovom u ruci, uz popratni naslov "Godinu dana kasnije, ubojica i dalje šeće".

Taj broj će biti tiskan u oko milijun primjeraka, od kojih će desetine tisuća biti poslane u inozemstvo.

U tom broju će biti dodan prilog crteža ubijenih karikaturista Cabua, Wolinskog, Charba, Tignousa, Honorea i prilozi vanjskih suradnika, među kojima francuske ministrice kulture Fleur Pellerin, glumica Charlotte Gainsbourg i Juliette Binoche te intelektualaca Elisabeth Badinter, Taslime Nasreen, Russella Banksa i glazbenika Ibrahima Maaloufa.

Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se "usuđuje smijati vjeri".

U uvodniku također obećava da "uvjerenja ateista i laika mogu pomaknuti i više planina nego vjera vjernika".

Pariz je prošle godine bio pogođen još smrtonosnijom terorističkom brutalnošću kad je deset mjeseci nakon napada na Charlie Hebdo 13. studenoga u džihadističkim napadima ubijeno 130 ljudi. 

>> Karikaturist časopisa Charlie Hebdo, dalaj-lama i papa Franjo na istom zadatku u borbi protiv terorizma

Komentara 16

TO
tokito
11:08 04.01.2016.

terorist nije samo onaj koji gadja, nego i oni koji provociraju ta djela a ovi iz francuske sto pisu takve provokacije igraju se nasim glavama i moralom

DE
demian10hesse
10:54 04.01.2016.

Opet Charlie žvače gače . Nije im dosta ovo do sada pa hoće još . Taaa...., tražili ste , dobit ćete .

LU
lunar777
10:34 04.01.2016.

Opet zovu vraga da ih opali...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije