Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisi

Četiri stotine osmaša razgrabilo brošure o upisima

upisi (1)
presnimila Lj. Risek
20.03.2012.
u 10:54

Svoje programe predstavilo je svih šesnaest javnih i privatnih škola u Varaždinskoj županiji koje osmašima nude 2400 upisnih mjesta u prvim razredima, u 50 zanimanja

Kampanja za upis u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2012./2013., što je u ponedjeljak održana u prepunoj sportskoj dvorani ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, postigla je pun pogodak. Pokazuje to i podatak da je po informacije o mogućnostima upisa, o programima i upisnim kvotama, o deficitarnim zanimanjima, mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja, kao i po druge važne informacije koje bi im trebale olakšati donošenje teške odluke o izboru i upisu u željeno zanimanje, došlo oko 400 osmaša i njihovih roditelja iz Ivanca, Salinovca, Klenovnika, Radovana i Donje Voće. 

U ime Varaždinske županije, koja već petu godinu organizira upisnu kampanju, učenicima i njihovim roditeljima obratio se varaždinski dožupan Milan Pavleković, a potom su im o pomoći i potporama iz svojih resora kratko govorili predstavnici Zavoda za zapošljavanje, Obrtničke i Županijske gospodarske komore Varaždina, Zagorje Tehnobetona i Saveza za željeznicu. Ravnatelji škola predstavili su im programe upisa i mogućnosti školovanja u svih šesnaest javnih i privatnih srednjih škola u Varaždinskoj županiji, gdje ih u školskoj godini 2012./2013. čeka 2400 mjesta u prvim razredima. U 92 javna i 8 privatnih odjeljenja nudi im se školovanje za jedno od 50 ponuđenih zanimanja. Učenici i njihovi roditelji detaljnije informacije o svemu što ih zanima potom su potražili u izravnom kontaktu s predstavnicima škola.

U odabiru zanimanja učenicima bi trebala pomoći i promidžbena knjižica s kratkim informacijama o svakoj školi, upisnim kvotama, školarini i specifičnim zahtjevima koje neke od njih traže za upis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije