Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cessna dva sata kružila nad Osijekom zbog zaglavljenog kotača

12.06.2009.
u 20:16

Prava drama odvijala se sinoć na nebu iznad Osijeka. Pilot dvomotorne cessne 310 i vlasnik zrakoplovne kompanije Avionett Goran Šundoković dva i pol sata pokušavao je prizemljiti avion na pistu Sportsko-poslovne zračne luke Osijek nadomak Čepina. Umjesto u očekivanih 18, zrakoplov je svojim kotačima po travnatoj podlozi zarulao tek oko 20.30 sati.

U njemu je bila tročlana obitelj iz Umaga - kopilot Mirko Ištoković, njegova supruga Vesna te njihov 2 i pol godine star sin Filip. Let iz Pule za Osijek završen je, na sreću, bez ikakvih težih posljedica. Do normalnoga slijetanja nije došlo, kako se moglo čuti, zbog zatajenja prednjeg stajnog trapa na zrakoplovu.

- Osjećam se odlično s obzirom na izvanrednu situaciju. Avion je redovito servisiran i otklanjam tehničke uzroke kvara - rekao je pilot iza kojega je više od 2300 sati leta boeingom i DC 10.

Odmah po prizemljenju Šundoković je kontaktirao i glavnog istražitelja za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa Dinka Vodanovića koji mu je rekao da na avionu ništa ne dira jer će doći vidjeti što se dogodilo. Cessnu je na tlu dočekalo oko 15 vatrogasnih vozila, hitna pomoć, policija te zamjenici osječkoga gradonačelnika Ivan Vrdoljak i Danijela Lovković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije