Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Čarolija Božića u Rijeci stigla i u Dječju bolnicu!

Foto: Promo
1/3
27.12.2023.
u 13:45

Organizatori Adventa na Gradini su nakon nekoliko provedenih aktivnosti s humanitarnim predznakom ovog puta prenijeli djelić čarolije s Trsata i u Dječju bolnicu na Kantridi kroz nesvakidašnju nagradnu igru.

Nagradni natječaj u organizaciji Adventa na Gradini i Turističke zajednice grada Rijeke izazvao je izrazito veliki interes javnosti, a ukrašavanje svog doma osvojila je jedna baka koja je poželjela uljepšati Božić svojoj unučici. No, u moru prijava najveću podršku javnosti dobila je ideja sestre Halime Podrug da se okiti Dječja bolnica na Kantridi pa su organizatori odlučili ukrasiti dvije umjesto samo jedne lokacije.  

Prvotno je planirano postavljanje 300 metara lampica, ali kako bi ugođaj bio što posebniji, odlučeno je da se postavi čak 1200 metara božićnih lampica te svjetlucavi bor visine tri metra. Lampice su zasvijetlile točno u 18.00 sati, uz želju da ovaj Božić malim pacijentima koji, nažalost, blagdane provedu u bolnici ipak bude malo veseliji. Svojevrstan je to i ispraćaj dječje bolnice s lokaliteta Kantrida koja ubrzo seli u novu bolnicu na Sušaku.  

Foto: Promo

Osim božićnih lampica organizatori Adventa na Gradini su na dva lokaliteta KBC-a – u Dječju bolnicu na Kantridi te na lokalitet Sušak tradicionalno postavili i unikatne božićne jaslice.  

“Ovo je zasigurno najdraži zadatak koji smo imali za vrijeme ovog adventa. Zahvaljujem svima na zaista velikoj podršci našoj akciji koja je za cilj imala olakšavanje boravka u bolnici svim pacijentima te je ovo mali znak zahvale svim vrijednim djelatnicima KBC-a koji će blagdane provesti radno”. – izjavio je Vedran Babić, inicijator akcije ispred organizacije Adventa na Gradini.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije