Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN NATJEČAJ

Čakru može voditi samo magistar inženjer računarstva?

Cakra
Foto: Vjeran Žganec Rogulj/Pixsell
28.10.2014.
u 20:39

- To je posao za više od četiri godine i zahtijeva specifična znanja i vještine koje osobe koje su završile spomenuti studij imaju - kažu u Gradu Čakovcu

Razvojna agencija Grada Čakovca Čakra raspisala je natječaj za izbor direktora koji, kako izričito piše, mora zadovoljiti uvjet da je po struci - magistar inženjer računarstva. To isključivanje ostalih zvanja za vođenje tvrtke kojoj su glavna djelatnost projekti za privlačenje novca iz programa i fondova te stručna pomoć poduzetnicima, izazvalo je razne komentare, uključujući i onaj da tako sročen natječaj budu sumnju u namještanje.

Uz uvjet da iza imena i prezimena kandidata piše mag. ing. comp., traži se i najmanje pet godina radnog iskustva na radu s međunarodno financiranim projektima i poznavanje engleskog jezika, kao i napredno poznavanje rada na računalu (u zagradi se navodi "office paket"). Direktor se imenuje na četiri godine, uz sklapanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

U Gradskoj upravi napominju da je Grad kao vlasnik Čakre pred izradom projektne dokumentacije i pronalaženja izvora financiranja za kapitalne projekte, što je posao za više od naredne četiri godine, koji zahtijeva specifična znanja i vještine.

- Vjerujem da osobe koje su završile navedeni studij posjeduju te vještine, poznaju engleski jezik, osnove ekonomije, suvremena sredstva komunikacije, više su od naprednog korisnika računala te mislim da mogu najbolje ispuniti zadaće koje će Grad stavljati pred njih - piše u odgovoru koji je Večernjem listu poslao gradski pročelnik David Vugrinec.

Čakra je, ističe, ključan dio razvoja Čakovca, pa "ne smiju i ne žele improvizirati". - Svi kandidati proći će opsežno testiranje. Specijalizirana izobrazba u tehničkim znanostima nije uvjet nego prednost, i slučajno je navedena na prvom mjestu. Jedan od glavnih uvjeta je i iskustvo na međunarodno financiranim projektima, jer odmah se mora krenuti na posao, bez razdoblja uhodavanja - napominje.

Ako nakon četiri godine ne bude ponovno izabran, direktor ostaje raditi u tvrtki. Rok za prijave završio je u petak.

Ključne riječi

Komentara 5

OP
optimistican
21:24 28.10.2014.

je ms office je stvarno napredno koristenje racunala haahha...onda je osnovno koristenje racunala gledanje u ugaseni kompjuter.

VE
vezana
06:41 29.10.2014.

I gradonačelnik je "kompjuteraš", pa valjda najbolje on ZNA. Takvog u Međimurju nema koji je na prvom mjestu informatičar, ekonomist, matematičar. Šteta, znači neko bude došal sa srednjom školom. no, interesantno bude videti TKO JE TAJ/TA. Natječaj je tak bombastičan da Tajta ne du prvi dan ni došla do radnog stola, a već bude slala aplikacije za projekte. No, se vU semu pošteju NIGDAR KRAJA.

Avatar HajdarovicM
HajdarovicM
09:00 29.10.2014.

Prema komentarima na društvenim mrežama natječaj je navodno pisan za Brunu Trstenjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije