Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS PODUZETNIKA

Bujas nakon Bandićevog sprovoda: 'Platite gospodo kaznu, ili ju otpišite svima!'

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
04.03.2021.
u 15:13

Dvostruka mjerila moraju prestati, govori, a ona su praktički godinu dana u funkciji

Kad usporedite slike posljednjeg ispraćaja zagrebačkog gradonačelnika i nedavni prosvjed poduzetnika one su iste. Mi smo u roku od 24 sata zbog kršenja epidemioloških mjera dobili kaznu od 30.000 kuna, a za Bandićev pogreb našlo se opravdanje i nikome ništa, kazao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika, a istu kaznu traži i za jučerašnji sprovod.

- Ako mi moramo platiti kaznu onda isto mora vrijediti i za Grad Zagreb, jer smo svi kršili mjere. Problem je što mi trebamo platiti, a za njih se našlo opravdanje. E, pa ne može tako! To nije u redu. Platite i vi gospodo ili opišite kazne svima, poručio je Bujas za 24 sata.

Dvostruka mjerila moraju prestati, govori, a ona su praktički godinu dana u funkciji. Javnost vidi što se događa, ne mogu se pravdati da za nekoga pravila vrijede, a za nekoga ne, napominje.

 Ili pravila vrijede za sve ili za nikoga. Trenutno imamo jednake i jednakije, govori Bujas te smatra kako se Stožer od početka postavlja kao političko, a ne epidemiološko tijelo. 

- Ovako kako rade, doista je vrijeme ili da se taj Stožer raspusti ili da dođu ljudi koji će, ako već donesu neka pravila ista i provoditi za sve jednako. Ovo sad nema smisla. Niti im vjerujemo niti ih više možemo gledati, poručio je Bujas. 

Komentara 4

ST
stefj
15:52 04.03.2021.

Ko da je prvi puta da javne službe ne plaćaju ništa i mogu sve. To se toliko puta pokazalo u ovoj covid situaciji... Ovaj sprovod je samo jedan u nizu, nitko neće platiti ništa, odgovorna osoba ne postoji, policije nije bilo da bi pisala kazne, već viđen scenarij... Toliko o jednakoj raspodjeli tereta krize...

VI
vidum
15:19 04.03.2021.

Ne moraju svi platiti. Bitno da je platio onaj što je orao njivu.

BL
bluescreen
17:34 04.03.2021.

daj se Bajs uozbilji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije