Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je neprihvatljivo ponašanje'

Božinović potvrdio da su policijski službenici na snimkama gdje tuku migrante

PIXSELL/RTL
08.10.2021.
u 15:41

Božinović je kazao kako se niti jedna zemlja u Europskoj uniji ne može nositi sama s ilegalnim migracijama

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su utvrdili da su na snimci bili policijski službenici koji su tjerali i udarali migrante. 

-  To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika.  To je neprihvatljivo ponašanje policijskih službenika i ne bih to povezivao samo s borbom protiv migracija - istaknuo je. 

VIDEO: Pogledajte spornu snimku: Ljudi s fantomkama i palicama tjeraju i udaraju migrante uz granicu s BiH

Dodao je da bi se o svemu trebalo uskoro detaljnije oglasiti Ravnateljstvo policije koji su bili ti koji su proveli analizu snimke. 

Kazao je da ne očekuje reakcije drugih država, te je rekao da u svakoj zemlji se dogode da pojedini policijski službenici naprave takve prekršaje. .  

Upitan o tome hoće li hrvatska policija snažnije istražiti s obzirom na to da je ranije bilo optužbi o nasilju, Božinović je kazao kako će sve biti istraženo i da će biti uzeti iskaze policijskih službenika.  

Božinović je kazao kako se niti jedna zemlja u Europskoj uniji ne može nositi sama s ilegalnim migracijama, te se pritom osvrnuo na današnju eksploziju u Afganistanu i naveo kako će i ona potaknuti neke da napuste Afganistan. 

Komentara 104

ZE
Zexa
15:44 08.10.2021.

Policija sada treba da pusti sve migrante pa kada njih 10 tisuća uđe u RH bit će veselo,neka ih novinari onda udomljavaju,eto Danka i slične mogu i po trojicu da prime.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
15:46 08.10.2021.

Ja na toj snimci nisam vidio nikakve batine, vidio sam policiju koja zamahuje pendrekom i tjera migrante u smjeru odakle su došli, pendrek je dakle više psihološki da ih malo preplaši i upozori da moraju poštivati hrvatske zakone. A one slike prebijenih migranata nemaju nikakve veze s ovim slučajem, na tim slikama se baš vidi da su žestoko premlaćeni, dakle netko zlonamjeran montirao je te slike i snimke naše policije koja je samo radila svoj posao.

SE
serafin002
15:49 08.10.2021.

Dečkima treba dati nagradu za zaštitu hrvatske granice, a onog tko je to snimao treba protjerati iz Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije