Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRUČENJE

Bošnjaković ne zna detalje treće Mamićeve optužnice: 'Vidjet ćemo'

Dražen Bošnjaković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.02.2019.
u 18:10

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je četvrtak novinarima kako za sada ne zna detalje treće optužnica protiv Zdravka Mamića, pa ne zna ni ulazi li ona u katalog kaznenih djela po kojima dolazi do izručenja

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je četvrtak novinarima kako za sada ne zna detalje treće optužnica protiv Zdravka Mamića, pa ne zna ni ulazi li ona u katalog kaznenih djela po kojima dolazi do izručenja. Na upit novinara postoji li šansa da Zdravko Mamić bude ispitan i izručen Hrvatskoj, Bošnjaković je kazao da ne zna detalje treće optužnice, ali da Hrvatska ima sporazum s Bosnom i Hercegovinom i da postoji popis kaznenih djela u kojima dolazi do izručenja.

"Imamo popis i takozvani katalog kaznenih djela u kojima dolazi do izručenja, stoga ćemo vidjeti. U ovom trenutku ne znam o čemu se radi, niti ulazi li optužnica za određena kaznena djela u taj katalog", pojasnio je novinarima ministar pravosuđa nakon sastanka s europskom povjerenicom za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Verom Jourovom.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podignulo je novu optužnicu protiv Mamića, tereteći ga da je od 2002. do 2007., dok je obnašao različite dužnosti u Dinamu, izvukao 16,7 milijuna kuna.

ŽDO predlaže da se postupak po novoj optužnici spoji s postupkom koji se protiv Mamića vodi pred Županijskim sudom u Osijeku zbog više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja, a slijedom optužnice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Mamić, koji ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, u lipnju je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu.

>>Dražen Bošnjaković

Komentara 1

DU
Deleted user
18:15 21.02.2019.

Koja bedastoća! Zašto bi ministar uopće trebao znati detalje optužnice? Možda zbog toga što je optužnica zanimljiva medijima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije