Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savo štrbac:

'Blaža kazna moguća, ali 'udruženi zločinački pothvat' ostaje'

štrbac
vl
10.08.2012.
u 21:20

Srbima i nije važna visina kazne Gotovoni i Markaču, u prvom je planu kvalifikacija u opisu djela, tvrdi Štrbac

Savo Štrbac, direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas u izjavi agenciji Srba rekao je kako ne vjeruje da će Haaško tužiteljstvo "nakon naloga Žalbenog vijeća da se izjasni o mogućnosti alternativnih odgovornosti hrvatskih generala odustati od formulacije o udruženom zločinačkom pothvatu jer je to kvalifikacija koja je bila u tužbi i koju je potvrdila i presuda", a "jedino je moguće da će kazna biti blaža", prenose mediji u Srbiji. No pojasnio je kako Srbima i nije važna visina kazne Gotovini i Markaču.

– Nama je u prvom planu upravo ova kvalifikacija u opisu djela - udruženi zločinački pothvat s ciljem da se prisilno i trajno istjeraju Srbi s područja Krajine, a na čijem čelu je bio nekadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman – rekao je Štrbac.

Obrana, ali i hrvatska javnost, ovaj potez Žalbenog vijeća je protumačila kao pokazatelj kako će kvalifikacija "udruženi zločinački pothvat" biti zamijenjena drugom kvalifikacijom kaznene odgovornosti, podsjećaju srpski mediji i dodaju kako, "ako se utvrdi da generali nisu bili članovi udruženog zločinačkog pothvata i ako se odbaci teza o nezakonitom granatiranju, Žalbeno vijeće treba odlučiti mogu li se generali smatrati odgovornim po zapovjednoj odgovornosti ili kao pomagači".

Komentara 141

PF
Peregrine Falcon
07:25 11.08.2012.

1. dio Eto zašto svatko tko povuče tužbu radi protiv Hrvatske i treba mu suditi za veleizdaju. Oni su (kao blef jer nemaju temelja) podignuli protutužbu koju nude da će povući odmah kad mi povučemo svoju tužbu. Da imaju materijala za dobiti taj sud ne bi to oni nikada povukli, a ovako boga mole da nas uspiju zblefirati i da nema presude protiv njih. U tom slučaju bi ostala jedino presuda protiv Hrvatske zbog udruženog zločinačkog pothvata, dakle Hrvatska bi bila osuđena, a Srbija ne. Na temelju toga bi se tražile odštete od Hrvatske, a Hrvatska odštetu za agresiju nikada ne bi mogla dobiti. Da ne kažemo da bi po svim povijesnim knjigama, enciklopedijama i internetskim izvorim pisalo da je Hrvatska osuđena za genocid, za zločinački pothvat, a o Srbiji ne bi pisalo ništa sličnog.

OB
-obrisani-
08:37 11.08.2012.

svima je jasno da je spamer kamocemo opet plagirao moj nick sad je markt, pa bongo, pa neki...tako svejedno psihotični manijak...spamer....zapravo sve shizoidne osobine u potpunosti kao utvara se da je Hrvat, a onda drvljem i kamenjem po Hrvatskoj i i generalima ne bih se čudio da je taj luđak sam sava štrbac

OL
olovka
21:51 10.08.2012.

mora covjek od neceg da zivi , pa pustite ga da mlati praznu slamu ,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije