Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima tu svega

Bizarno ili kreativno? Evo kako krijumčari rade svoj posao

Bizarni načini krijumčarenja (1)
Foto: Australian Custom Service
1/5
12.08.2013.
u 10:22

Ranije ovog ljeta pali su krijumčari s 213 medvjeđih šapa koje su putovale iz Rusije u Kinu, gdje su specijalitet

Pet milijuna vrijedne primjerke bjelokosti, rogova nilskih konja i leopardove kože pronađeno je u sanducima na brodu koji je iz Nigerije stigao u Hong Kong. Ilegalnu robu policija je pronašla u sanducima koji očito nisu bili dovoljno skriveni. Drugi krijumčari koji su također uhićeni bili su nešto kreativniji u skrivanju ilegalnih predmeta na granici. Ranije ovog ljeta pali su krijumčari s 213 medvjeđih šapa koje su putovale iz Rusije u Kinu, gdje su specijalitet, piše Business Insider. U ožujku su pokušali prokrijumčariti drugu vrstu medvjeda, a uhvatili su ih na ruti od Norveške prema Njemačkoj.

Zanimljiv primjer dolazi iz Australije gdje su carinski agenti pronašli žive golubove u mekanom pakiranju uguranom u nogavice hlača. Jedna je gospođa pak u posebno dizajniranoj suknji pokušala prokrijumčariti 51 tropsku ribu. Na letu Bangladeš – Tajland pronađen je pak maleni gavijal, vrsta krokodila prepoznatljiva po uskoj njušci. Na putu u Češku je pronađen gušter geko, i to u izrezanom dijelu knjige.

Nadalje, u dječjoj igrački pronađena su 203 grama ecstasyja, a u pošiljci iz Miamija kokain je bio skriven u uskrsna jaja. Najbizarniji pokušaj krijumčarenja mogao bi biti primjer skrivanja droge u implantatima za grudi. Neke od ovih bizarnih primjera krijumčarenja pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije