Naslovnica Vijesti Svijet

Bivši agent otkrio da je francuska učiteljica špijunirala u Iranu

Agent je pod pseudonimom Pierre Siramy objavio knjigu o svojoj 25-godišnjoj karijeri špijuna, a u nedjelju je na televiziji izjavio da je francuska profesorica Clotilde Reiss uistinu špijunirala za Francusku.
18. svibnja 2010. u 11:59 42 komentara 20 prikaza
špijunka
Foto: AFP

Francuski ministar unutarnjih poslova Herve Morin podnio je tužbu protiv bivšeg špijuna jer je navodno odao državne tajne u svojoj najnovijoj knjizi u kojoj se, između ostaloga, tvrdi da je "profesorica" Clotilde Reiss, osuđena u Iranu za špijunažu, uistinu špijunirala za Francusku. 

Pod imenom Pierre Siramy, Dufresse je nedavno objavio knjigu o svojoj 25-godišnjoj karijeri špijuna, a u nedjelju je na televiziji izjavio da je francuska profesorica Clotilde Reiss, koju je iranski sud osudio za špijunažu, uistinu špijunirala za Francusku.

"Registrirana je kod DGSE-a. Skupljala je informacije o unutrašnjoj politici i nuklearnom oružju", tvrdi Dufress.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova "službeno je i kategorički" odbacilo sve navode. Reiss je bila uhićena u srpnju 2009. Puštena je u nedjelju kada je odletjela u Francusku. Sumnju u instinitost tvrdnji francuske vlade  pobudila je i vijest da je francuski sud oslobodio Alija Vakilija Rada koji je u Francuskoj izdražavao kaznu zatvora zbog ubojstva bivšeg iranskog premijera. Prije nekoliko dana francuska je oslobodila i inženjera Majida Kakavandu, što su europski mediji također dovodili u vezu s oslobađanjem mlade Francuskinje.  

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  200.000 eura, činjenica.

 • Mladen Miletić:

  Bivši agent otkrio da je francuska učiteljica špijunirala u Iranu, pa dali je itko tamo sa zapada a da nema tu barem kao sporednu ulogu ???

 • Avatar trunchbull
  trunchbull:

  Kir Plagiran mi je nadimak. Sljedećih nekoliko dana (možda tjedan) nisam na forumu, pa te netko može navesti na neugodnu situaciju i pisati gluposti. Ne obaziri se!