Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žena zmaj

Bivša šefica bande Pink Panther: Veliki igrač treba znati kad se povući

Olivera Ćirković
Foto: Screenshot RTL
14.11.2018.
u 08:56

U RTL Direktu sinoć je gostovala Olivera Ćirković, bivša šefica zloglasne pljačkaške bande koja je sudjelovala u stotinu provala

Na ovogodišnjem Interliberu svoju je knjigu predstavila bivša šefica zloglasne bande Pink Panther, takozvana Žena zmaj, Olivera Ćirković.

Bivša košarkašica, reprezentativka Jugoslavije i sportska direktorica Crvene zvezde, unatoč tome što je bila financijski uspješna, dospjela je u svijet kriminala. Prvo je preprodavala ukradenu odjeću i obuću, potom je sama počela krasti skupocjenu robu, a s odjeće je polako prešla na dragulje, zlato, skupocjeni nakit. Pljačkala je isključivo u Grčkoj, a ona je osmislila model pljački draguljarnica i zlatarnica koji je postao poznat širom Europe kao Akter.

U zatvoru je provela ukupno sedam i pol godina, a poznata je i po svom bijegu 2012. godine čime je postala jedina žena koja je ikad uspjela pobjeći iz nekog grčkog zatvora.

Sinoć je gostovala u RTL Direktu gdje je govorila o svome prijašnjem životu i knjizi "Ja, Pink Panther".

Ona tvrdi kako Pink Panther kao organizirana razbojnička skupina ne postoji.

– Ne postoji jedna organizacija, postoji način rada, tj. više načina rada koji podsjećaju na jednu sličnu organizaciju. Policija daje taj naziv. Za bivše kolege osumnjičene, kojima želim sve najbolje, jedini način da ih stave na dužu zatvorsku kaznu. Samo ta kategorija nosi veći broj godina. Ogromna je cifra, ali način rada nikoga nije ugrozio, otvorene su vitrine,... Policija od toga radi famu i veliki slučaj. U pitanju je jedna laka krađa u smislu izvođenja – komentirala je nedavno krađu nakita u Italiji, a u kojoj je sudjelovao i jedan Hrvat.

Objasnila je i da postoje win-win pljačke, odnosno one u kojima zarađuju i pljačkaši i opljačkani.

– Svi dobro prođu, tu nema oštećenih. Tu ima samo osiguranje koje je u sklopu banke i to je u odnosu na jednu banku, jedne male cifre. Normalnom čovjeku, naravno, to djeluje puno veće. Prvo, taj koji je pretrpio štetu, prijavljuje najmanje tri-četiri puta veću vrijednost od one prave. Oni zarade. Ništa ovdje nije čisto, ovo je sve nizak oblik kriminala. Kad mi netko kaže da je bio u zatvoru, odmah ga podcijenim, ne smatram ga toliko ozbiljnim. Ako znam da je netko ukrao milijune, a nije išao u zatvor, ozbiljno me zainteresira. Razmišljam odmah o tome da nešto nije u redu, počnem sumnjati u njegovo poštenje – rekla je.

Kaže kako nije imala problema jer je bila žena u svome poslu.

– Ja sam birala ljude koji su mladi i dosta neiskusne kako bi postali samostalni. Drugo, sve moje akcije, sve što sam u životu radila, ticalo se emocija. Ja sam ulagala u emocije, a kad te ljudi zavole, da stekneš neko poštovanje iz ljubavi, to je onda ogromno poštovanje. Jedna sam neobična žena u neobičnim vremenima – kaže ona.

Opisala je i bijeg iz grčkog zatvora.

– Bilo je riskantno jer straža ima dozvolu pucati, no ja sam vjerovala u svoj plan. Bio je lukav, odnosio se na slikanje u prednjem dijelu zatvora i tako sam opustila stražu koja se opustila i prestala me doživljavati kao zatvorenika – prisjetila se.

Teško joj je objasniti zbog čega je počela pljačkati jer je imala uspješan život.

– U meni je mnogo različitih ljudi. Nema objašnjenja. Ja sam spoj nespojivog, žena koja u sebi nosi paradokse, nemam objašnjenje za svoj život. Mogu ga samo prepričati kroz knjige, mogu dati dobre poruke, znam sada gdje sam griješila, no svemu tome doprinio je moj buntovni karakter, malo i avanturističkog duha, novac koji brzo dolazi... Neograničena sloboda - do toga ovaj posao vodi – kaže.

Na kraju razgovora priznala je kako se i sama bori protiv svog nagona za krađom.

– Zatvor nije taj faktor - smatrala sam da jedan dobar, veliki igrač treba znati kad se povući.

>> Je li ovo najsmotaniji pljačkaš svih vremena?

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar rubinet
rubinet
10:37 14.11.2018.

Ovo nije dno novinarstva nego blato.

BM
bmarchy
09:07 14.11.2018.

nevjerojatno koga se danas promovira.

VI
Vito
09:40 14.11.2018.

Naslovi današnjeg "večernjaka" --- Učite na tuđim idejama --- šefica zloglasne pljačkaške bande koja je sudjelovala u stotinu provala --- Država poslovala s plusom, suficit opće države 2,7 milijarde kuna --- Kolinda taji da odavde sele i oni s plaćom od 1000 eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije